Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Mart'ta Eskişehir'de Büyükşehiri de alacağız!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Eskişehir mitinginde kritik açıklamalarda bulundu. Erdoğan; "Mart'ta Eskişehir'de Büyükşehiri de alacağız!"dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle

Bizim diğerlerinden farkımız ne biliyor musunuz, biz yaptıklarımızı, projelerimizi anlatıyoruz. Onlar ise gençlerin deyimi ile geyik muhabbeti yapıyor. Bizim asıl gündemimiz yaptığımız ve yapacağımız hizmetlerdir. Son 10 yılda Eskişehir'e 21 katrilyon yatırım yaptık. Halep oradaysa arşın burada. Eskişehir'e 3.devlet üniversitesini de kurduk. Eskişehir'de eski stadın yerine millet bahçesi yapıyoruz. Biz aldatan olmadık, biz icraatciyiz.

MART'TA ESKİŞEHİR'DE BÜYÜKŞEHİRİ DE ALACAĞIZ

Mart'ta Eskişehir'de büyükşehiri de alacağız. Bunlardan birşey olmaz. Buraya hızlı treni getirdik mi? Tüm bölünmüş yolları yaptık mı? Eskişehir şehir hastanemiz dev bir eser, bu yıl sonuna kadar hizmete alıyoruz. Eskişehir'de proje aşamasında olan 11 sağlık tesisimiz var. Eskişehir'de TOKİ aracılığı ile 9827 konut projesini hayata geçirdik. Eskişehir-Ankara hızlı tren hattına Konya ve İstanbul'u dahil ettik. Eskişehir-Konya üzerinden Karaman'a bu yıl bağlanacak. Eskişehir'de baraj ve 8 gölet inşa ettik.

SİZLERE BURADAN SÖZ VERİYORUM

Eskişehirli çiftçilerimize 1,5 katrilyonluk tarımsal destek verdik. Eskişehir'de bir teknokent ve 16 AR-GE merkezini kurduk. Şimdi buradan sizlere bir söz daha veriyorum Eskişehir'i 2019 Türk Dünyası eğitim başkenti ilan ediyoruz. Bunun hayırlı olmasını diliyorum. Eskişehirli, insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı ile bugünlere geldi. Eskişehir 24 Haziran'da tercihimizi bir kez daha hizmet siyasetinden yana kullanıyor muyuz? Vakit Türkiye vakti diyor muyuz?

SİZ BU ÜLKEDE ÇIRAK BİLE OLAMADINIZ

Bu iş havada tavada olmaz icraatle olur, siyaset iddia ve icraat işidir. İddiamız Türkiye'yi, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmek. İcraatimiz son 16 yılda Türkiye'yi 3,5 kat büyütmek oldu. Türkiye ilk çeyrekte Hindistan'dan sonra en çok büyüyen ülke oldu. Bunu Bay Kemal anlamaz. Büyümesek bu kadar yatırımı nasıl yapıyoruz Bay Kemal, Bay Muharrem. Siz bu ülkede çırak bile olmadınız.

ASIL KEK BUNLARA DENİR

Tesla'nın sahibi Elon Musk ziyaretime geldi, gerekir ortaklaşa böyle bir yatırıma girebilir miyiz diye konuştuk. Adam işini biliyor, gelip seni ziyaret edecek hali yok. Yeni havalimanımız açılmadan bereketinin haberleri gelmeye başladı. Bizde 18 yaşına kadar herkes ücretsiz sağlık hizmeti alır ama bundan Bay Kemal'in, Bay Muharrem'in haberi yok.Dev liman projeleriyle ülkemizi uluslararası ticaretin uğrak noktası haline getiriyoruz. Seçim beyannamemizde 146 projemiz var, ana muhalefet sadece kıraathanemiz içindeki keklere takılmış, asıl kek bunlara denir.

Yorumlar