Çukur'dan Gora filmine gönderme

Çukur dizisinin 38. yeni bölümünde, Cem Yılmaz'ın Gora filmine gönderme yapıldı.

Çukur'un 38. bölümüne Afganistanlı aşiret reisi Reşit Fazzullah damga vurdu. Karakuzular'ın Afganistan'dan getirdiği mallara el koymak isteyen Koçovalılar, Mahsun'un oyununa geldi. Parasının çalındığını söyleyen aşiret reisi Reşit ise Koçovalılar'dan intikam almak için Cumali'yi kaçırdı.

İZLEYİCİNİN GÖZÜNDEN KAÇMADI

Yolda yürürken tuzağa düşen ve kaçırılan Cumali, ayıldığında kendisini bir depoda rehin buldu. Cumali çorabından çıkardığı parayı kapalı kapının arkasındakilere uzatarak, 'Geceden getirdiniz beni buraya açlıktan geberiyoruz. Bana oradan peynir, zeytin, ekmek, su, helva falan alın. Ben istiyorum ki bana burada iyi bakılsın' diye seslendi. Cumali'nin bu sahnesiyle Çukur dizisinden, Cem Yılmaz'ın Gora filmine gönderme yapıldı.

İzleyicilerin dikkatinden kaçmayan sahne, Gora'da uzaylıların kaçırdığı Arif Işık'ın dolar sahnesini hatırlattı. Gora'da Arif Işık'ın uzaylıya para vererek, 'Bana ekmek, peynir, zeytin, tuvalet kağıdı alın. Ben istiyorum ki bana burada iyi bakılsın' dediği ve uzaylının parayı yediği sahne filmin unutulmazlardan olmuştu.

Yorumlar