Çorumlu kadınlardan mehmetçiğe vefalı davranış

Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezinde eğitim gören yaklaşık 200 kadın kısa bir sürede 500 boyunluk örerek sınırda görev yapan Mehmetçiğe yolladı..

Çorum'da Kadın Kültür ve Sanat Merkezinde öğrenim gören bir grup kadının vefalı davranışı yürekleri dağladı.

Çorum Belediyesine bağlı Kadın Kültür ve Sanat Merkezinde eğitim gören bir öğrencinin isteği üzerine bütün kadınlar sınırda görev yapan vatan evlatları mehmetçikler için onların üşümemesi için el emeği göz nuru boyunluk ördüler. Bu vefalı davranışın ardından her zaman Mehmetçik'in yanında olduklarını vurguladılar. Yaklaşık olarak 200 kursiyerin projeye destek vermek amacıyla her şeyden feragat ettiği öğrenildi. Gün içerisinde tam tamına 500 boyunluk İl Jandarma Alay Komutanlığına teslim edilecek. Projenin faaliyetinden sorumlu Belediye Başkanı Zeki Gül'ün eşi Halime Gül, projeye tam destek verdiklerini, malzemelerin kursiyerler tarafından karşılandığını, bu durumdan ötürü onlara gerçekten müteşekkir olduklarını iletti.

Velipaşa Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Usta öğreticisi Firdevs Şahin şu açıklamaya yer verdi, "Bu istek bir anda büyüdü ve herkes ipini şişini alarak geldi. Askerlerimiz için boyunluk ördü. Askerlerimizin bütün ihtiyaçları devletimiz tarafından karşılanıyor bunun bilincindeyiz. Anneleri olarak kardeşleri olarak onlar için ördüğümüz bu boyunlukları inşallah kullanırlar. Bizim onlara bir desteğimiz olabildiyse ne mutlu bizlere" dedi.

 

 

Yorumlar