Kastrasyon cezası ne demek? Nasıl ve kimlere uygulanır?

Son dönemlerde hadım meselesinin gündeme gelmesinin ardından kastrasyon cezası ne demek sorusunun yanıtı merak ediliyor. Kastrasyon cezası nasıl ve kimlere uygulanır sorusunun cevabı Ajanshaber.com'da.

Geçtiğimiz günlerde Küçük Eylül'ün öldürülmesinin ardından ilk açıklama Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ yaptığı açıklamada yeni dönemde cinsel kastrasyon cezası uygulanacağını belirtti. İnsanlar Bozdağ'ın bu açıklamalarının ardından kastrasyon cezası ne demek sorusuna yanıt aramaya başladı. Kastrasyon cezası özellikle erkek cinsel suçlulara karşı uygulanan bir ceza olarak bilinmektedir. Kastrasyon cezası uygulanarak suçluların erkeklik hormonu üreten testisleri cerrahi müdahaleyle alınmaktadır. İnsanlar şimdi kastrasyon cezası kimlere uygulanır sorusuna yanıt arıyor. Kastrasyon cezası cinsel suçlular için uygulanmaktadır. Kastrasyon cezası nasıl uygulanır sorusunun yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

KASTRASYON CEZASI NE DEMEK?

Küçük Eylül'ün öldürülmesinin ardından ülkemizde kastrasyon cezası konuşulmaya başlandı. Konuyla ilgili ilk açıklama Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ, yeni dönemde kastrasyon cezası uygulanacağını açıkladı. İnsanlar bu açıklamanın ardından kastrasyon ne demek sorusuna yanıt aramaya başladı.

Kastrasyon, özellikle erkek cinsel suçluların erkeklik hormonu üreten testislerinin cerrahi müdahale ile alınması ya da ilaçla bu horm onun üretilmesinin azaltılması olarak tanımlanır. Kastrasyon, kimyasal ya da cerrahi nitelikte olabilir. Cerrahi kastrasyon, erkek pedofillerin testislerinin alınarak yeniden suç işlemelerini önlemek için uygulanan yöntemdir. Bu tedavide bireyin üreme organları alınarak erkeklik hormonu en az seviyeye indirilir. Kimyasal kastrasyon tedavisinde ise erkek pedofillere antiandrojen ilaçlar verilerek, erkeklik hormonu azaltılmaya çalışılır.

KASTRASYON CEZASI KİMLERE UYGULANIR?

Bu uygulama, geçmişten günümüze tecavüzcülere, cinsel saldırganlara ya da pedofillere yönelik cezalandırma işlemlerinde kullanıldı ve kullanılmaya devam ediliyor. 1981'de farklı maddeler kullanılarak bir seri düzenlemeye maruz bırakıldı ve daha az yan etkiyle kullanıma uygun hale getirildi. Bu defa, cinsel suçlu olarak geçmişi bulunan 42 deneğin 40'ının cinsel isteğini tamamiyle ortadan kaldırmış ve onları tekrardan topluma adapte edebilecek ortamı yaratmıştı.

BEKİR BOZDAĞ'DAN "CİNSEL KASTRASYON CEZASI" AÇIKLAMASI

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, 8 yaşındaki Eylül'ün öldürülmesiyle ilgili açıklama yaptı. Bozdağ, "Vahşice bir cinayet. Türkiye olarak bu tür cinayetleri önleme konusunda ciddi tedbirler aldık bugüne kadar hükümet olarak. Önümüzdeki dönemde bu tedbirleri tekrar gözden geçirip cezaları daha da artıracak adımlar atacağımızı daha önce açıklamıştık ancak seçimin araya girmesiyle bu düzenlemeler yapılamamıştı." şeklinde konuştu. 

Bozdağ, cinsel suçlara kimyasal hadım tedbirinin yeni dönemde devreye sokulacağını söyledi.

"Yeni dönemde bu konularda cezaları daha da artıran adımları atacağımızı buradan bir kez daha ifade etmek isterim. Cinsel kastrasyon dediğimiz tedbiri de bütün yönleriyle yeni dönemde devreye sokacağız ve bu konuda da kararlı adımlar atacağız cezaların arttırılması konusunda da adımlar atılacaktır."

Yorumlar