Çilekli ve bitter çikolatalı pizza yapmaya hazır mısınız?

Bu leziz tarifle tatlı krizlerinizin önüne geçmeye ne dersiniz?

Çilekli ve bitter çikolatalı pizza mi aramıştınız? Türkiye'nin en çok okunan yemek sitesi Hürriyet Aile- Aile Mutfağı, bulabileceğiniz en lezzetli Çilekli ve bitter çikolatalı pizzani sizlere sunuyor! Tatlı Tarifleri arasında en çok okunan yemek tariflerinden biri olan Çilekli ve bitter çikolatalı pizzani büyük bir keyifle hazırlamanız ve sevdikleriniz ile birlikte afiyetle yemeniz dileğiyle!
Çilekli ve bitter çikolatalı pizza malzemeler:
½ su bardağı un 1 yemek kaşığı süt 1 tatlı kaşığı kuru maya 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1/2 su bardağı ılık su 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için
  2 yemek kaşığı çilek reçeli 300 gram çilek 1 yemek kaşığı su Bitter çikolata sosu için 2 yemek kaşığı krema 180 gram bitter çikolata
  Çilekli ve bitter çikolatalı pizza hazırlanışı:
  Kuru mayayı derin bir karıştırma kabına alın, içerisine ılık suyu ilave edip karıştırın. Sütü ve zeytinyağını katın, tüm sıvı malzemeyi elinizle karıştırın.
  Elenmiş unu ve tuzu ekledikten sonra tüm malzemeyi toparlanana kadar yoğurun.
  Hamur hazırlandığında kabın üzerine nemli bir bez örterek 30 dakika kadar oda sıcaklığında mayalanması için bekletin. Oda sıcaklığında mayalanan hamurun daha kolay bir şekilde açılması ve gevrek olması için; streç bir film ile sarıp buzdolabında en az 30 dakika kadar bekletin.
  Yaklaşık olarak 30 cm çapında çıtır çıtır kızaran, gevrek bir pizza tabanı elde edebilmek için sabırla beklediğiniz hamuru unlanmış mutfak tezgahı ya da yağlı kağıt üzerinde bir oklava yardımıyla açın.
  Hamurun alt ve üst kısımlarının eşit derecede pişmesi için açtığınız hamuru, yağlı kağıt üzerine ya da delikli bir pizza tabanına alın ve fırın ızgarasının üzerine yerleştirin.
  Aksi takdirde delikli bir pizza tabanınız yoksa fırın tepsisi kullanmayın.
  Yağlı kağıt yardımı ile direkt olarak ızgara teli üzerine yerleştirin, bu şekilde hamur alttan ve üstten eşit ısıda pişecektir.
  Su ile çilek reçelinin kıvamını açın, bir fırça yardımıyla pizza tabanının kenar kısımlarına değmeyecek şekilde sürün.
  Önceden ısıtılmış 250 derece fırında ince hamur pizzayı 10 dakika kadar pişirin.
  Bu arada bitter çikolatayı eritmek için, derin bir tencerede bol miktarda su kaynatın.
  Kaynar su tenceresi üzerine aldığınız küçük bir sos tenceresine bitter çikolatayı küçük parçalar halinde getirerek koyun.
  Kremayı ekleyin ve çikolatayı bu şekilde eritin.
  Uç kısımlarını kestiğiniz çilekleri ince olacak şekilde dilimleyin.
  Fırından çıkan pizzanın üzerine eritmiş olduğunuz bitter çikolatayı dökün.
  Çikolata bir parça soğuduktan sonra doğradığınız çilek dilimlerini özenli bir şekilde pizzanın üzerine yerleştirin.
  Hazırladığınız bu lezzetli pizzayı çok da fazla bekletmeden misafirlerinize dilimleyerek sunabilirsiniz.


 

Yorumlar