CHP'de bir istifa daha

CHP'de Emine Ülker Tarhan'ın ardından Nur Serter de istifa edeceğini açıkladı.

CHP'de Emine Ülker Tarhan'ın ardından ikinci istifa da geldi. CHP'nin ulusalcı kanadındaki isimlerden İstanbul Milletvekili Nur Serter de istifa edeceğini açıkladı.

Twitter hesabından açıklama yapan Serter, partisine yönelttiği sert eleştirlerin ardından "en kısa sürede" istifa edeceğini duyurdu. Serter "Atatürk'ü terk eden, emeği önemsemeyen, kuruluş felsefesinden uzaklaşan, solu yok sayıp çareyi sağda arayanlar CHP'de başarılı olamaz." vurgusu yaptığı istifa açıklamasında şöyle dedi:

''PARTİMİZE ZARAR VERMEMEK İÇİN SUSTUK''

"Ortada büyük bir hezimet oldu, hala susmak ve başarılıyız demek yakışmıyor. Bu durumu kabullenemeyiz, geçiştiremeyiz. Uyardık. Yurttaşlarımızın umutsuzluğa sürüklenmesini ve partimin eriyip gitmesini seyretmeyeceğim. Bu kötü sonuçları öngördük, uyardık ama partimize zarar vermemek için sustuk ve seçimi kazanmak için çok çalıştık.  Atatürk'ü terk eden, emeği önemsemeyen, kuruluş felsefesinden uzaklaşan, solu yok sayıp çareyi sağda arayanlar CHP'de başarılı olamaz. Şimdi hezimetlere kılıf bulma zamanı değil, çare olma zamanıdır. CHP'den en kısa sürede istifa edeceğimi, kamuoyu'na saygıyla duyururum."




Yorumlar