Cenk Tosun'a Lizbon kancası

Skenderbeu maçını tribünden izleyen S. Lizbon'un hocası Jorge Jesus'un yardımcısı,Cenk Tosun için "Bebeto'ya benziyor, bize güç katar" diye konuştu.

Beşiktaş'ın genç forveti Cenk Tosun, Skenderbeu maçındaki performansıyla bir anda Avrupa kulüplerinin gözdesi oldu. UEFA tarafından "Haftanın İlk 11"ine alınan, ayrıca "Haftanın En İyi Oyuncusu" anketinde ikinci sırada yer alan Cenk Tosun, yabancı gözlemcilerin dikkatini çekti. Siyah-beyazlılarınSkenderbeu maçına gözlemci gönderen Jorge Jesus'a, son maçlar öncesinde bir rapor hazırlandı. Bu raporda,Beşiktaş'ın kendilerini 3-0 yenen Skenderbeu karşısında aldığı kolay galibiyet detaylandırıldı.

ÇOK FARKLI ÖZELLİKLERİ VAR

Fakat Jesus'un yardımcısı Paulo Menezes hazırladığı raporda Cenk Tosun'a ayrı bir parantez açtı.Slimani'nin takımdan ayrılma olasılığı ve Tanaka'nın da beklentileri karşılamakta yetersiz kaldığı dönemde Türk golcünün iyi bir alternatif olabileceğinin altı çizildi. Gole çok yakın olduğu, ceza sahasında yer alma yetenekleriyle Brezilyalı efsane golcü Bebeto'yabenzetildi

43 MAÇTA 16 GOL 3 ASİST

Kartal'ın genç forveti Cenk Tosun, Beşiktaş formasıyla bugüne kadar 43 resmi maçta forma giydi. Başarılı oyuncu, bu maçlarda rakip fileleri toplam 16 kez havalandırırken, 3 kez de asist yaptı. Bu sezon 10 ligmaçında 5 gol atan Cenk Tosun, yükselen performansıyla A Milli Takım'a da davet edilirken, 2016 Avrupa Şampiyonası Eleme maçlarındra da 2 kez Ay-Yıldızı formayı terletti.

Yorumlar