Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Kapı'da konuştu: "Saldırıyı kınıyorum"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı'da sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen iftar programında konuştu

  • Erdoğan, Suruç'taki saldırı ile ilgili, "Bu olay, PKK ve HDP'nin Kürtlerin kanından beslenerek büyüme stratejilerini hala terk edemediklerinin en bariz örneğidir." dedi.
  • "Bizim Kürt kardeşlerimizle sorunumuz yok" diyen Erdoğan, "Bizim PKK ile sorunumuz var. Kürt kardeşlerimizin de bu oyunu bozacaklarına inanıyorum." şeklinde konuştu.

    "Bu hadisenin önünde ve arkasında kim varsa emniyetimiz ve yargımız mutlaka bulacaktır." ifadelerini kullanan Erdoğan, "Ağızlarından demokrasiyi düşürmeyen ama ellerinden de silahı bırakmayanlara derslerini verdik, veriyoruz, vereceğiz." dedi.

    "KUDÜS'Ü İSRAİL'İN İNSAFINA ASLA BIRAKMAYACAĞIZ"

    Erdoğan, "İlk kıblemiz Kudüs'ü, kesinlikle tek gıdası kan, katliam ve gözyaşı olan işgalci İsrail devletinin insafına asla bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'yi tekrar eski pısırık, korkak, sermaye ve güç sahiplerinden emir alan yarı müstemleke konumuna geri döndürmeyi hedefliyorlar." şeklinde konuştu.

    DEMİRTAŞ'IN ADAYLIĞI

    Demirtaş'ın adaylığı ile ilgili de Erdoğan, "İlla mahkum mu olması lazım? Mahkum değil de tutuklu. Mahkum olmayacağının garantisi mi var?" dedi.

Yorumlar