Bursa'da üretilen tavuğun boyu 1 metreyi aştı

Bursalı başarılı girişimci Brezilya'dan yumurta getirerek boyu 1 metreyi aşan tavuk üretmeyi başardı. Normal boyutlardan fazlaca büyük olan tavukları görenler şaşkınlığını koruyamıyor.

20 yıldır süs tavukları yetiştiriciliği konusunda büyük tecrübeye sahip olan Ömer Faruk Erdönmez'in çiftliğinde çeşit çeşit süs tavuğu bulunuyor. Zamanında dünyanın en büyük tavuğu olarak nitelendirilen 'İndio gigante' cinsi tavuklarının yumurtalarını Brezilya'dan 4 yıl önce ithal etti. Bu cins daha önce Türkiye'de bulunmuyordu. Tavukların üretimini sağlayan girişimci, boyları 1 metre 2 santimi aşan onlarca tavuk üretti.

Erdönmez'in titizlikle yetiştirdiği İndio gigante cinsi tavukları görenler şaşkınlığını koruyamıyor. Heybetiyle görenleri hayrete düşüren hayvanlar 8 bin 300 liraya satıldı. Normal tavuk boyutlarından 3 kat büyüklüğe sahip olan bu hayvanlar Türkiye'de fazlasıyla ilgi görmeye başladı.

Erdönmez, gelen ilgi ve alâkayla ilgili olumlu şeyler söylerken, yetiştirdiği tavuklara gelen taleplere yetişmekte zorluk çektiğini belirtti.

Yaptığı araştırmalar ile bu tavuklardan haberdar olduğunu söyleyen Ömer Faruk Erdönmez, “Bu tavuklar Brezilya’da 3 ırkın çiftleştirilmesi sonucu meydana çıkmış, boyu 1 metre 21 santime kadar çıkıyor" ifadelerine yer verdi.

 

 

 

Yorumlar