Bu kış çok sert geçecek

Uzmanlar uyardı: Meteoroloji uzmanları bu kışın çok sert ve soğuk geçeceğini öngörüyor.

Kış kapıyı aralıyor derken son birkaç günde havalar birden soğudu. Kış bu sefer tüm acımasızlığıyla geldi çattı. Şimdi herkesin aklında bu kışın sert geçip geçmeyeceği sorusu var.

Bizde AjansHaber olarak konunun uzmanı Prof. Dr. Orhan Sen’e danıştık. Bu kış bizi neler beklediğini, Antalya’da görülen hortumların devamının gelip gelmeyeceğini ve Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki kar yağışlarının etkisini ne zaman göstereceğini sorduk.

“ILIK BİR KIŞ BİZİ BEKLEMİYOR”

Havanın Türkiye genelinde soğuk ve yağışlı geçeceğini ifade eden Prof. Dr. Sen şöyle konuştu:

“Türkiye bu kışı soğuk ve yağışlı geçirecek. Geçen kış kurak geçti. Bu 10- 15 yıldır alışmış olduğumuz gibi normal bir kış geçecek. Doğu’da kar yağacak. İstanbul’da da yağar. Sıcaklıklar normal kış değerlerinde olacak. Ilık bir kış bizi beklemiyor. Yağışlarında normal seviyede olması bekleniyor. Doğu Anadolu'da kar yağışı bekleniyor. Bu kar yağışı hızlı ve ani olan yağmurun aksine yavaş yavaş eridiği için yeraltı sularının esas beslenme kaynağıdır. Bu sebeple barajların dolmasına büyük faydası olacaktır. Zaten bugünden itibaren Doğu Anadolu bölgesinde kar yağışı başladı. Güney bölgelerde, Antalya’da deniz suyu sıcaklığı hala yüksek.  O yüzden hortumlar görülüyor. Antalya’da hortumlar devam eder. Marmara Bölgesi’nde deniz suyu sıcaklıkları düştüğü için hortumların Marmara’da olasılığı azalıyor."



Yorumlar