Brexit sonrası tüm gözler İstanbul'da!

Britanya'nın AB'den ayrılma kararı Avrupa'da yeni tartışmaları alevlendirirken, bu karardan sonra İstanbul, Körfez'in yeni gözdesi olabilir.

Birleşik Krallık'ta AB'den ayrılamaya çıkan 'evet' kararından dünya piyasalarını da etkiledi. Bu trendi Türk gayrimenkul sektörü de yakından izliyor.

'YABANCILAR İSTANBUL'U AVRUPA İLE KARŞILAŞTIRIYOR'

Sektörün önde gelen temsilcileri, Brexit referandum sonuçları sonrasında para piyasalarında büyük dalgalanmalar yaşanmasının inşaat sektörüne olumlu yansıyacağı ve yabancı yatırımların artacağı konusunda birleşti.

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, AB'deki bu belirsizliğin Türk inşaat sektörü açısından fırsatlar sunacağını belirtti. Kabadayı, "Körfez sermayesinin Türkiye'ye yatırımlarında ciddi bir artış olacak. Yabancı yatırımcılar İstanbul'u Avrupa başkentleriyle karşılaştırıyorlar ve bu karar da İstanbul'un avantajını ortaya çıkaracak"ifadelerini kullandı.

'KAYIP OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM'

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Brexit kararının ardından ilerleyen süreçte piyasanın yine kendini toparlayacağını açıkladı. Hamit Demir, "İngiltere'nin Brexit kararı kısa vadede finansal piyasalarda dalgalanmaya sebep oldu. Hatta bu süreçte Türkiye'nin Brexit kararı sonrası stratejik ve ticari bir kaybı olacağını hiç düşünmüyorum. Döviz ve altının yükselmesi de olağandır. Diğer taraftan Merkez Bankası'nın indirimi Brexit kararının gölgesinde kalmıştır. Süreç biraz ilerledikten sonra MB'nin bu indiriminin olumlu etkilerini özellikle gayrimenkul sektöründe hissetmeye başlayacağız." dedi.

'TÜRKİYE'DE FIRSAT'

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, "Para piyasalarında döviz kaynaklı kâr eden yatırımcıların kârlarını olgunlaştırarak kazançlarını en çok kazandıran yatırım aracı gayrimenkule yatırarak daha akıllıca bir hareket yapabilirler" dedi.

Türkiye'nin Brexit sonrası ekonomik ve stratejik bir kaybı olmayacağını hatta bunun Türk ekonomisine olumlu yansıyacağını da kaydeden Kuzu, "Bu durum yabancı yatırımcı açısından da Türkiye'de fırsat sunuyor" dedi.

 

Yorumlar