Böğürtlen soslu panna cotta yapmaya ne dersiniz?

Bu lezzetli İtalyan tatlısını hazırlamanın en kolay yolu...

Böğürtlen soslu panna cotta tarifi mi aramıştınız? Türkiye'nin en çok okunan yemek sitesi Hürriyet Aile- Aile Mutfağı, bulabileceğiniz en lezzetli Böğürtlen soslu panna cotta tarifini sizlere sunuyor! Tatlı Tarifleri arasında en çok okunan yemek tariflerinden biri olan Böğürtlen soslu panna cotta tarifini büyük bir keyifle hazırlamanız ve sevdikleriniz ile birlikte afiyetle yemeniz dileğiyle!
  Böğürtlen soslu panna cotta tarifi malzemeler:
400 ml. krema ½ su bardağı toz şeker 200 ml. soğuk süt 1 adet vanilya çubuğu 3 yaprak jelatin
  Böğürtlen sosu için:
  1 su bardağı böğürtlen 1 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
  Böğürtlen soslu panna cotta tarifi hazırlanışı:
  Yaprak jelatinleri yumuşaması için soğuk su dolu kasede 5 dakika bekletin. Toz şeker, süt ve kremayı tencereye koyun. Vanilya çubuğunu ortadan ikiye kesin ve bıçağın ucuyla kabukların iç kısımlarını kazıyın. Vanilyanın kabuk ve öz kısımlarını tencereye ilave edin. Toz şeker, süt ve vanilya çubuğu ile karıştırdığınız kremayı, yavaş ateşte kaynayana kadar pişirin. Soğuk suda yumuşayan yaprak jelatinlerin suyunu sıkın ve tatlı karışımına kattıktan sonra tatlıyı ocaktan alın. Karıştırarak tatlının kendi sıcaklığında erimesini bekleyin. Tatlıyı ikram etmek için silikon veya tek kullanımlık kapları ıslatın. Pürüzsüz bir kıvam alması için tatlı karışımını süzgeçten geçirin, sonra porsiyonluk kalıplara eşit olarak dökün. Buzdolabında kıvam alması için en az 2 saat kadar bekletin. Sosu hazırlamak için nişastayı su ile karıştırın. Böğürtlenlerle birlikte koyu kıvam alana kadar 10 dakika pişirin. Soğuyan tatlıları ters çevirin ve servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız böğürtlen sosunu ekleyerek servis yapın.

 

Yorumlar