BİLSEM bireysel sınav sonuçları açıklandı mı? Bilsem sonuçları sorgulama ekranı

BİLSEM bireysel sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı merak ediliyor. Bilsem sonuçları sorgulama ekranı ile ilgili merak ettiğiniz detayları Ajanshaber.com'da bulabilirsiniz.

BİLSEM bireysel sınav sonuçları ile ilgili birçok kişi internette araştırma yapmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen sınavın ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin girdiği Bilim ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen sınavın sonuçları için geri sayım başladı. BİLSEM bireysel sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu dikkat çekiyor. Yapılan bu sınavda başarı gösteren adaylar zihinsel yetenek alanında kayıt hakkına sahip olacak. BİLSEM bireysel sınav sonuçları sorgulama ekranı ile ilgili merak ettiğiniz detayları haberimizde bulabilirsiniz.

BİLSEM BİREYSEL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan BİLSEM bireysel değerlendirme sınavına katılan birçok öğrenci sınav sonuçlarını merak ediyor. Sınavın ne zaman açıklanacağına dair birçok veli ve öğrenci araştırma yapmaya başladı. Bu testte başarı gösteren adaylar genel zihinsel yetenek alanında kayıt hakkı kazanacak. BİLSEM yerleştirme sınav sonuçları, 13 Temmuz Cuma günü öğrencilerin erişimine açılacak.

SONUÇ TAKVİMİ DEĞİŞTİ

Bilim ve Sanat Merkezleri, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin girdiği 2018 BİLSEM sonuçları için heyecan dorukta! Öğrenciler, 1, 2, ve 3. sınıflar bireysel sonuçlarını öğrenci kimlik numarası ile birlikte http://www.meb.gov.tr adresinden öğrenecekler. 16-20 Temmuz tarih aralığında BİLSEM sonuçlarına itiraz edilebilecek. İtirazların değerlendirilmesi 23-27 Temmuz tarih aralığında gerçekleşecek. Öğrencilerin kayıt işlemi ise 03-07 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.

BİLSEM BİREYSEL SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

BİREYSEL DEĞERLENDİRME

Grup tarama uygulama sonuçları açıklandıktan sonra ortalamanın üstünde puan alan öğrenciler yetenek alanlarına (genel zihinsel, resim, müzik) göre bireysel değerlendirmeye alınacak.
Grup tarama uygulamasında belirlenen ortalamayı geçerek yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilere il tanılama sınav komisyonu tarafından MEBBİS-BİLSEM İşlemleri Modülü üzerinden yer, tarih ve saat bilgileri belirtilerek randevu verilecek.

BİREYSEL DEĞERLENDİRME İTİRAZI NASIL YAPILACAK?

1. Genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanında yapılan bireysel değerlendirmelere ilişkin itirazlar, sonuçların http://www.meb.gov.tr adresinden yayımlanmasından itibaren 21‐27 Haziran 2018 tarihleri arasında öğrenci velisi tarafından il millî eğitim müdürlükleri il tanılama sınav komisyonlarına yapılacaktır.
2. Komisyonlar bireysel değerlendirme sonuçlarına itirazları değerlendirip itiraz sonucu ile ilgili olarak veliyi bilgilendireceklerdir.
3. Genel Müdürlüğe yapılan itirazların cevaplanmasında genel evrak kayıt tarihi dikkate alınacaktır.
4.Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlarda öğrenci T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, imza ve adres bilgisi olmayan dilekçeler dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.
5. Faksla ve e‐posta yoluyla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

Yorumlar