Bayram namazı kaçta (2018) - kılınacak? Diyanet namaz vakitleri

Bayram namazı kaçta kılınacak sorusu 2018 Ramazan Bayramında en çok merak edilen sorular arasında yer alıyor. Diyanet namaz vakitleri ile ilgili detaylı bilgi Ajanshaber.com'da.

Ramazan Bayramı öncesi vatandaşların merak ettiği konuların başında Bayram namazı vakitleri geliyor. Birçok insan Bayram namazı kaçta kılınacak 2018 sorusuna yanıt arıyor. Yaşadığı kentte namaza gidecek olan vatandaşlar namaz saatini öğrenmek istiyor. Diyanet namaz vakitleri ile ilgili resmi sitesinde il il namaz vakitlerine ilişkin bir açıklama yaptı. Diyanet'in sitesinden her vatandaş yaşadığı kentteki bayram namazı saatini rahatlıkla öğrenebiliyor. Bizlerde bu haberimizde sizler için bayram namazı vakitlerine ilişkin detaylı bir derleme yaptık. İşte merak edilen tüm detaylar...

2018 BAYRAM NAMAZI KAÇTA KILINACAK?

Bayram namazı saatlerini merak eden vatandaşlar bayram namazı kaçta kılınacak sorusuna yanıt arıyor. Bayram namazı saatleri vatandaşlar tarafından internette en çok aranan konular arasında yer alıyor. http://www.ajanshaber.com Diyanet İşleri Başkanlığı resmi sitesinde il il namaz saatlerini yayınladı. İşte il il bayram namazı saatleri...

DİYANET NAMAZ VAKİTLERİ

İstanbul'da bu yıl bayram namazı saat 06:17'de, Ankara'da 06:04, İzmir'de 06:31'de, Diyarbakır'da 05:40, Edirne'de ise 06:25 olarak belirlendi. Diğer illerimizdeki bayram namaz saatlerini öğrenmek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz. İl seçiminin ardından ilçe seçimi de yaparak detaylı bayram namazı saatlerine de aynı adresten ulaşmanız mümkün. Örneğin İstanbul'da bayram namazı saati, 06:17 iken İstanbul'un ilçesi olan Silivri'de bayram namazı saati 06:20 olarak belirlendi. http://www.ajanshaber.com Kendi ilinizde bu gibi saat karışıklıklarına yol açmamak için ilçenizdeki bayram saatini kontrol etmeniz daha faydalı olacaktır.

İL İL BAYRAM NAMAZLARI SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı namazları ikişer rekâttır ve kılınışları aynıdır. Bayram namazları cemaatle kılınır. Namaz vakti girince, ezan ve kamet getirilmeksizin imam-hatip, Ramazan veya Kurban bayramı namazına niyet eder. Cemaat de aynı şekilde bayram namazını kılmak üzere mevcut imam-hatibe uymaya niyet eder.

İmam, "Allâhü ekber" diyerek tekbir alır ve ellerini bağlar. Cemaat de aynı şekilde tekbir getirip ellerini bağlar. İmam ve cemaat içlerinden "Sübhâneke" duasını okur. Sonra İmam ve cemaat, "Allâhü ekber" diyerek tekbir alır, eller kulaklar hizasına kadar kaldırılıp yana bırakılır. Sonra aynı şekilde "Allâhü ekber" diyerek bir tekbir daha alınır ve eller yine yana bırakılır. Üçüncü kere "Allâhü ekber" diyerek tekbir alınır ve bu sefer eller bağlanır. Tekbirler arasında üç defa "sübhanellâhi’l-azîm" diyecek kadar beklenir. Bundan sonra cemaat susup bekler. İmam, gizlice eûzü-besmele çeker, Fatiha ve zamm-ı sûreyi sesli olarak okur, sonra rükû ve secdeler yapılır ve ikinci rekâta kalkılır.

İkinci rekâtta imam, gizlice besmele çeker, "Fatiha" ve "zamm-ı sûre"yi yine sesli olarak okur. Ardından imam ve cemaat, "Allâhü ekber" diyerek tekbir alır, eller kulaklar hizasına kadar kaldırılıp yana bırakılır. Peşinden aynı şekilde "Allâhü ekber" diyerek bir tekbir daha getirilip eller yine yana bırakılır. Sonra aynı şekilde üçüncü bir tekbir daha alınır ve eller yine yana salınır. İlk rekâtta olduğu gibi ikinci rekâtta da tekbirler arasında üç defa "sübhânellahi’l-azîm" diyecek kadar beklenir. Üçüncü tekbirin akabinde "Allâhü ekber" diyerek rükûa varılır. Tıpkı birinci rekâtta olduğu gibi rükû ve secdeler tamamlanır. İkinci secdeden sonra oturulur. "Tahiyyât", "Salli" "Bârik", "Rabbenâ âtinâ" ve "Rabbena’ğfirlî" duaları okunur. Sağa ve sola selam verilerek namazdan çıkılır.

Yorumlar