Bayram boyunca İETT metro metrobüs vapur ve tramvay ücretsiz mi?

Bayram boyunca İETT metro metrobüs vapur ve tramvay ücretsiz mi sorusu birçok vatandaş tarafından merak ediliyor. Bayram boyunca İETT metro metrobüs vapur ve tramvay ücretsiz mi sorusunun cevabı Ajanshaber'de.

Bayramda ulaşımın ücretsiz olup olmayacağı birçok insan tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor. Söz konusu konuya ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne gerekli önerge sunuldu. Bayram boyunca İETT metro metrobüs ve tramvay ücretsiz mi sorusu böylece yanıt bulmuş oldu. Toplu ulaşım araçlarının bayramda indirimli olması için AK Parti ve CHP Grup Başkan vekillerinin ortak imzasıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne teklif yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi konuyu görüşerek karara bağladı. Böylece toplu taşıma araçlarına ek seferler konulması ve bu araçların yüzde 50 indirimli taşıma yapmalarını kararı alındı. 

BAYRAM BOYUNCA İETT METRO METROBÜS VAPUR VE TRAMVAY ÜCRETSİZ Mİ?

İnsanlar Bayram boyunca İETT metro metrobüs vapur ve tramvay ücretsiz mi sorusunun cevabını bekliyordu. Nihayet beklenen açıklama geldi. AK Parti ve CHP Grup Başkan vekillerinin ortak imzasıyla sunulan teklif karara bağlandı. Alınan karar doğrultusunda toplu taşıma araçlarına ek seferler konulması ve bu araçların yüzde 50 indirimli taşıma yapmalarını kararı alındı. 

TEKLİF BELEDİYE MECLİSİNE SUNULDU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinde AK Parti ve CHP Grup Başkan vekillerinin ortak imzasıyla toplu ulaşım araçlarının bayramda indirimli ve üniversite sınavının yapılacağı tarihte ücretsiz kullanımı için teklif edildi.

ULAŞIMIN YÜZDE 50 İNDİRİMLİ OLMASI KARARA BAĞLANDI

Teklifleri görüşen İBB Meclisi daha önceki bayramlarda olduğu gibi toplu taşıma araçlarına ek seferler konulması ve bu araçların yüzde 50 indirimli taşıma yapmalarını karar bağladı. Buna göre, vatandaşlar, Ramazan Bayramında 15 Haziran 2018 saat 06.00 ile 17 Haziran 2018 saat 24.00 arasında kent genelinde toplu ulaşım araçlarını kullanabilecek.

YKS'YE GİRECEK ÖĞRENCİLER TOPLU TAŞIMAYI ÜCRETSİZ KULLANABİLECEK

Mecliste oy birliği kabul edilerek geçen ikinci karara göre de YKS'ye girecek öğrenci ve görevliler 30 Haziran – 1 Temmuz 2018 tarihlerinde toplu taşımayı ücretsiz kullanabilecek.

Bayram süresince vatandaşlar, İstanbulkart ücret entegrasyonuna dahil İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü (İETT Otobüsleri, Özel Halk Otobüsleri, Metrobüs, Nostaljik Tramvay ve Tünel) araçları, Şehir Hatları A.Ş Vapurları, özel deniz toplu ulaşım araçları, Metro İstanbul A.Ş. (Tramvay, Metro, Hafif Metro ve Füniküler, Teleferik ve Kadıköy Moda Nostaljik Tramvay ) araçları ve Otobüs A.Ş. araçlarıyla yüzde 50 indirimli, üniversite sınavına girecek öğrenci ve görevliler ise aynı ulaşım araçlarıyla ücretsiz seyahat edebilecek.

Yorumlar