Başkent’te şizofreni hastası şahıs mahalleye dehşet saçarak herkesi ayağa kaldırdı!

Başkent'te gündüz saatlerinde gerçekleşen bir olayda şizofreni hastası herkesi tehlikeye attı.

Sinir krizi geçiren şizofreni hastası, önce kesici aletlerle kendisine zarar verdi ardından olaylar silsilesi baş gösterdi. Eline geçirdiği bütün eşyaları balkondan sokağa fırlatan kişi mahalleliye dehşet saçtı.

IHA'dan alınan bilgiye göre olay gündüz saatlerinde Ankara'nın Keçiören ilçesine bağlı İncirli Mahallesi'nde gerçekleşti. Refik Saydam Caddesi üzerinde yer alan bir apartmanda yaşamını sürdüren ve şizofreni hastası olduğu bilinen Murat Ö., nöbet geçirerek kendisine zarar verdi. Hemen ardından balkona çıkarak, önce kazağını yaktı sonra bıçak ile koluna çizikler attı.

Sadece bununla yetinmeyip ilk fırsatta mutfağındaki tencere, çaydanlık, tabak, bardak gibi eşyaları mahalleye saçtı. Kontrolden çıkan şahıs, hedef gözetmeden fırlattığı malzemeler tüm mahallenin ayağa kalkmasına sebebiyet verdi. Gündüz saatlerinden akşam saatlerine kadar aralıklarla devam eden söz konusu olayda, şans eseri yaralanan olmadı fakat yol üzerinde park halinde bulunan bir kamyonda maddi hasarlar meydana geldi.

Mahallelinin ihbarı üzerine adrese çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerine intikal eden ekipler Murat Ö.'yü ikna etmek için ciddi efor sarfetti. Saatlerce dil döken polisler, gün boyunca süren çabaların ardından şahısı ikna etmiş akabinde derhal ekip aracına alındı.

Olaylara şahitlik yapan ve Murat Ö.'nün kendi boynuna bıçak dayadığını belirten komşusu, "Kendini kesecek, jiletlemiş her yerini. Yani sabahtan beri bağırış sesi vardı ama ben normal tartışma sanıyordum. Sonradan işte, akşama doğru iki - iki buçuk saattir bağırıyor sürekli. Etrafa bardak, çaydanlık falan fırlattı" dedi.

İLK ÖNCE POLİSLERİ TAŞLADI!
Murat Ö.'nün komşusu, kişinin öğretmen olduğunu ama bir süredirde şizofreni hastası olduğunu aktararak, "Hastalıktan dolayı böyle. Kardeşiyle kavga etmiş sabah, soputçuyla. Tartışmışlar. Polisler aldı. İlk önce sağlık ekipleri girdi, ondan sonra polisler aldı. Bayağı uğraştılar, çünkü polisleri taşladılar. Sabah birden beri bu ses var zaten. Onun dışında, dörtten, beşten beri uğraşıyorlar" açıklamalarına yer verdi.

Ekip aracına alınan Şizofreni hastası Murat Ö. önce hastaneye götürüldü, sakinleştirildikten sonra ifadesi alındı.

Yorumlar