Başkan Erdoğan'dan 'Siber Vatan' mesajı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Saraylar Resim Müzesi açılış töreninde önemli değerlendirmelerde buludu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 'Dijital çağın ham maddesi ise veridir. Veriyi elinde tutanlar demokrasiyi de hukuku da hiçe sayarak kendi diktatörlüğünü kurabiliyor. Artık ülkelerin egemenlik hakları fiziki sınırlarından ziyade dijital dünyada saldırı altında bulunuyor. Siber vatana sahip çıkmanın bir tarafında teknik altyapı varsa diğer tarafında da içerik üretimi yer alıyor.' dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Resim Heykel Müzesi'nin açılış töreninde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Yaklaşık 3 bin tablo arasından seçilen 533 eserin yer aldığı sergiyi önemli görüyorum. Serginin hazırlanmasında emeği geçenleri tebrik ediyorum.

Uzun dönem ülkemizde minyatür sanatı ön planda olmuştur. Resim sanatı bir süre sonra Osmanlı sarayı ve çevresinde de popülerlik kazanmıştır.

Şu anda içinde bulunduğumuz Dolmabahçe Sarayı Veliaht Dairesi bu güzel mimari örneklerden biridir. Sanat eserleri bir medeniyetin asırlar boyunca ayakta kalan en önemli sembolleridir. Tüm medeniyetlerin geride bıraktığı eserler bizim zenginliğimizdir. Göbeklitepe de bizimdir, Efes de bizimdir, Ahlat da bizimdir, İstanbul da bizimdir, Ankara da bizimdir. Hepsini de koruyup gelecek nesillere bırakacağız.

Toplumların asıl zenginliği medeniyete yaptıkları katkıyla ölçülür. Mimarımızın, yazarımızın, ressamımızın başarısına göre dünyada yer edinebilir, ses getirebiliriz. Başımızı dik, yüzümüzü ak edecek bir birikime sahibiz.

"Siber vatana teknik altyapımızı göstererek sahip çıkmakta kararlıyız"

Dünyada siyasi ve ekonomik güç dengelerinin yeniden biçimlendiği bir döneme girerken üzerinde en çok durmamız gereken hususların kültür, eğitim ve aile olduğuna inanıyorum. Kültür ve sanat ülkelerin ele geçirilmesinde görülmeyen ordular olarak kullanılmıştır. Tarihi ve kültürüyle bağı koparılmak için içeriden ve dışarıdan bu denli uğraşılmış başka bir devlet var mıdır bilmiyorum.

Dijital çağın ham maddesi ise veridir. Veriyi elinde tutanlar demokrasiyi de hukuku da hiçe sayarak kendi diktatörlüğünü kurabiliyor. Artık ülkelerin egemenlik hakları fiziki sınırlarından ziyade dijital dünyada saldırı altında bulunuyor. Siber vatana sahip çıkmanın bir tarafında teknik altyapı varsa diğer tarafında da içerik üretimi yer alıyor.

Son günlerde yaşananlar bu faşizmin cüretkarlığının nerelere kadar uzanabileceğini göstermiştir. Önümüzdeki dönemde siber vatana teknik altyapımızı göstererek sahip çıkmakta kararlıyız.

Bugün göreceğiniz eserler Topkapı Sarayı'nın depolarından çıkan eserlerdir. Açılışını yaptığımız Resim Sergisi'nin bu bakımdan hepimize ilham vereceğine inanıyorum.

Yorumlar