Başkan Erdoğan Diyarbakır Stadı açılışında

Bölge gençlerini sanat, spor ve eğlenceyle buluşturmanın amaçlandığı, Ziraat Bankası Diyarbakır Gençlik Festivali kapsamında "Şöhretler Karması" maçı yapılacak

Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Okçular Vakfı, Gençlik ve SporBakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Türk Telekom'un desteğiyle, bölge gençlerini sanat, spor ve eğlenceyle buluşturmak amacıyla düzenlenen Ziraat Bankası Diyarbakır Gençlik Festivali ''Şöhretler Karması'' maçı heyecanı yaşanacak.

BAŞKAN ERDOĞAN DA FORMA GİYECEK

Hakem Cüneyt Çakır'ın yöneteceği karşılaşmada eski futbolcuların yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan da maçta forma giyecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sahaya çıkmadan önce stadyumda toplanan vatandaşlara hitap ediyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Sanat, kültür, spor ve daha bir çok etkinliğin içinde yer aldığı bu festivalin Diyarbakır'ın değişen ve gelişen yüzünün sembolü olacağına inanıyorum. Biz Diyarbakır'ı istismar etmek için değil geliştirmek yükseltmek için çalışıyoruz. "Bugün burada gençlerimizle birlikte olmanın gücümüze güç, enerjimize enerji kattığını hissediyoruz. Biz karşımızda atasından işaret aldığı gün milletiyle beraber yürüyecek evlatları görüyoruz.

Bu gençlik 2053'e, 2071 vizyonumuzu hayata geçirecek olan gençliktir. İstikbalimizi karartmak isteyenlere günlerini göstermeye hazır mıyız? Bayrağımızı indirmek ve ezanımızı susturmak ve istikbalimizi karartmak isteyenlere günlerini göstermeye hazır mıyız? Bu gençlik yanımızda oldukça ulaşamayacağımız hedef yoktur. Kılıcınız keskin olacak ki vatanınıza ve özgürlüğünüze göz dikenlere fırsat vermeyeceksiniz."

"Onlar çukur kazdılar biz ise bu abideleri diktik. Diyarbakır halkı devletinin yanında dimdik durdu ve teröristleri bozguna uğrattı. 81 milyon vatandaşımızın tek ülkesi vardır. O da Türkiye'dir. Devletimize sahip çıkacağız."

Yorumlar