Baldız cinayeti sanığı enişte, hakim karşısında!

Kayseri'de yaşayan bir kızın cinayete kurban gittiği öğrenilmişti. Senelerdir faili bilinmeyen cinayetin ardında gizli kalan ismin; kurbanın ablasının eşi olduğu öne sürülmüştü. Enişte, hakim karşısına çıktı.

Kayseri'de yaşayan bir kızın cinayete kurban gittiği öğrenilmişti. Senelerdir faili bilinmeyen cinayetin ardında gizli kalan ismin; kurbanın ablasının eşi olduğu öne sürülmüştü. Enişte, hakim karşısına çıktı.

Kayseri'de Merkez Kocasinan Fevziçakmak Mahallesi'nde 12 yıl önce Eylül'ün 17'sinde 16 yaşında bir kız evinden çıkıp kaybolmuştu.  Filiz Karadavut dosyasının, 12 yıl sonra tekrar açılması istendi. Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri tarafından, Filiz Karadavut'un en son Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Kalaba beldesindeki amcasının oğlu A.K.'nin evine gittiğini ve 19 Eylül günü öğleden sonra ise eniştesi Umut ve ablası Çiğdem Çakırer'in  yanına gittiği belirlendi. Bunun üzerine ekipler enişteyi 6 aylık takip sonucunda gözaltına aldı. Çakırer baldız Karadavut'u iple bopuğ öldürdüğünü itiraf etmişti. ekipler bölgedeki çok sayıda mağrada arama yaptı fakat cesedi bulamadı. Enişte cezaevine kondu.

Çakırer'e 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ''çocuğu canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme'' ve ''hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma'' suçlarına karşın dava açıldı.

Davanın ilk duruşmasında inkar etmişti

Çakırer, "Olay günü baldızım Filiz, beni arayarak, 'Aileme beni sen götür, Kalaba'dayım' dedi. Kayınvalidem, kayınbabam ve eşim ile Kalaba'ya gittik. Orada bize amcasının oğlu, bir otomobile binerek, eniştesi ile gittiğini söyledi. Kayınbabam beni göstererek, 'Bu mu diye' sordu. O da 'Hayır' cevabını verdi. Biz oradan döndük. Gece saat birde beni aradı. Antalya'ya gideceğini söyledi. Ben de 'Filiz, bir yere gitme seni alıp, götüreyim' dedim.  Söylediği yere gidip, otomobille üç kez turladım ama, bulamadım" dedi.

HTS kayıtları incelemeleri ardından genç kızla telefonda konuştuğu sorulduğunda Umut Çakırer, "En son saat 17.23'te sinyal vermesi normaldir. Filiz ile gönül ilişkimiz yoktu.  Ailesinden korktuğu için beni arardı. Eşimle birlikte onunla ilgileniyorduk" dedi.

Baba şikayetçi değil!

Kızını öldürdüğünden şüphelenilen damadı hakkında anne, "Daha önceki ifadelerimi tekrar ediyorum. Kızımın kaybolduğu tarihte Umut'un dediği gibi Kalaba'ya gitmedik.  Damadım yalan söylüyor.  Aralarında duygusal ilişki olduğunu düşünüyorum. Ben bildiklerimi anlatsam bu yuva yıkılır. Sonuna kadar şikayetçiyim. Gözlerimi kör eden Umut oldu. Daha önce kör değildim" dedi.

Baba Ali Karadavut ise damadı ile ilgili, "Şikayetçi değilim. Şikayetçiyim desem yukarıda Allah var. Gözümle görmedim. Eğer böyle bir şey varsa günahı O'na" dedi.

 

Yorumlar