Avusturya'nın skandal kararına ilk destek İtalya'dan geldi!

Avusturya'nın skandal cami kararına ilk destek İtalya'dan geldi.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, kararın alınmasında Viyana'daki bir Türk camisinde çocukların asker kıyafeti giyerek Çanakkale Savaşı'nı anlatan bir oyunu canlandırmalarının etkili olduğunu belirtti.

Kurz, "Ülkemizde paralel toplumlara, siyasal İslama ve radikalleşmeye yer yok" dedi.

BİRİ TÜRK, ALTISI ARAP CAMİSİ

Kapatılacak camilerden birinin Avusturya Türk İslam Birliği'ne (ATİB) bağlı bir Türk camisi diğer altısının ise Arap camisi olduğu bildirildi.

Ayrıca DİTİB'e bağlı Avusturya Türk İslam Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Birliği'nin (ATİB) 11 imamı hakkında da sınır dışı işlemi başlatıldı. Ayrıca ATİB'te görevli yaklaşık 40 imamın Avusturya'daki oturma izni hakkını kaybedebileceği belirtildi.

İTALYA'DAN DESTEK

İtalya'da geçen hafta kurulan ve hafta başında da parlamentodan güvenoyu alarak resmen göreve başlayan popülist hükümetin aşırı sağcı İçişleri Bakanı Matteo Salvini, bu konuda Avusturya yönetimi ile bir ortak eylem planını görüşmek istediğini söyledi.

Avusturya'daki cami kapama ve imamları sınır dışı etme kararıyla ilgili bir haberi Twitter'da paylaşan Salvini, habere yorum olarak da "İnanç özgürlüğüne inanıyorum ama radikal dinciliğe inanmıyorum. İnancını, bir ülkenin güvenliğini riske atacak şekilde kullananlar uzaklaştırılmalıdır" diye yazdı.

TÜRKİYE'DEN SERT TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı, Avusturya'nın din görevlilerine oturum izni verilmemesi ve Türk toplumuna ait bir cami dahil 7 caminin kapatılması kararını kınadı.

Yorumlar