ATA AÖF 2018 yarıyıl bütünleme sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

ATA AÖF 2018 yarıyıl bütünleme sınav sonuçları ne zaman açıklanır sorusu öğrenciler tarafından yanıt bekliyor. AÖF yarıyıl bütünleme sınav sonuçları ile ilgili detaylar Ajanshaber.com'da.

ATA AÖF yarıyıl bütünleme sınavları 9-10 Haziran 2018 tarihinde üniversite tarafından gerçekleştirilecek. Erzurum Atatürk Üniversitesi tarafından OBS sınav sistemi üzerinden sınav merkezleri belirlenmişti. Şimdi yarıyıl bütünleme sınavlarına girecek olan öğrenciler sınav heyecanı yaşıyor. ATA AÖF 2018 yarıyıl bütünleme sınav sonuçları ne zaman açıklanır akıllara gelen sorular arasında yer alıyor. ATA AÖF 2018 yarıyıl bütünleme sınavları ile ilgili merak edilen tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

ATA AÖF 2018 YARIYIL BÜTÜNLEME SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR? 

ATA AÖF Bahar Dönemi Yarıyıl Bütünleme sınavları öncesi öğrenciler bir kez daha sınav heyecanı yaşıyor. Sınav sonrası öğrenciler sınav sonuçlarını merak etmeye başladı. Peki ATA AÖF 2018 yarıyıl bütünleme sınav sonuçları ne zaman açıklanır? İşte tüm detaylar...

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ'NDEN SINAV SONUÇLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Sınav sonuçlarının, sınav tarihinden itibaren yaklaşık 15 gün içinde Öğrenci Girişi sayfadan açıklanması bekleniyor. Sınav sonuçları öğrencilerin adreslerine ayrıca postalanmayacak. Sınav sonuçlarına ya da sorulara ilişkin itirazı olan öğrencilerin sınavın tamamlanmasından itibaren 5 iş günü içerisinde Fakültemize yazılı itiraz dilekçesi göndermeleri gerekmektedir. Ara, yarıyıl sonu, bütünleme ve tek ders sınavları ile ilgili sınav itiraz dilekçesi verilebilmektedir. Dilekçenizi posta, kargo, faks yoluyla veya doğrudan Fakültemize ulaştırabilirsiniz.

SINAVLAR NASIL OLACAK?

Erzurum Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri 9-10 Haziran'da iki farklı oturumla gerçekleştirilecek ATA AÖF sınavına girdi. Sınava giren adayların beklediği soru ve cevaplar sınavdan kısa bir süre sonra açıklanacak.

9-10 Haziran 2018 tarihlerinde yapılacak ATA AÖF Bahar Dönemi Yarıyıl Bütünleme Sınavı'nda süre her bir ders için 30 dakika olacak. Yarıyıl Bütünleme Sınavları, öğrenci yoğunluğuna göre belirlenen il sınav merkezlerinde yüz yüze gerçekleştirilmektedir.

NOT ORTALAMASINI NASIL ETKİLEYECEK?

ATA AÖF Bahar Dönemi Yarıyıl Bütünleme Sınavından alınan puan yarıyıl sonu sınavı puanının yerine geçer ve dönem sonu not ortalamasını %70 oranında etkiler.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ TARİHÇESİ

12 Mart 1955’te Erzurum’un Kurtuluşunun 37. Yıl dönümü kutlanırken Hükümet, kurulacağını ilan ettiği üniversitenin “Atatürk Üniversitesi” adını alacağını artık resmen tüm yurda ve Erzurumlulara müjdeledi. Bu komite, 1955-1957 yılları arasında üç yıl süreyle çalışarak üniversite Kanun Tasarısı’nı hazırladı. Bu Tasarı, 31.5.1957’de 6990 sayı ile Büyük Millet Meclisinde kanunlaştı ve Resmi Gazete’de yayımlanarak 7.6.1957 tarihinde yürürlüğe girdi. Böylece Atatürk Üniversitesi 7 Haziran 1957 tarihinde resmen kurulmuş oldu.

Yorumlar