Arefe günü ne zaman? Arefe günü tatil olacak mı?

Arefe günü ne zaman sorusu vatandaşların büyük bir bölümü tarafından yanıt bekliyor. Arefe günü tatil olacak mı sorusunun cevabı ile ilgili merak ettiğiniz tüm detayları Ajanshaber.com'da bulabilirsiniz.

2018 yılında Ramazan Bayramı'na az bir zaman kala vatandaşlar bazı soruların yanıtını merak etmeye başladı. Arefe gününün resmi tatil olup olmayacağı merak konusu oldu. Vatandaşlar şimdi Arefe günü ne zaman sorusuna yanıt bekliyor. Arefe günü 14 Haziran Perşembe gününe denk geliyor. Arefe gününde tatil olup olmayacağı da akıllara takılıyor. Peki Arefe günü tatil olacak mı? Geçtiğimiz yıl 9 gün resmi tatil yapan memurlar bu yıl ne kadar tatil olacağını araştırıyor. 

AREFE GÜNÜ NE ZAMAN?

Arefe günü ne zaman sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 2018 yılında Ramazan Bayramı'nın Arefe Günü 14 Haziran Perşembe gününe denk geliyor. 15 Haziran Cuma günü Bayramın 1. Günü, 16 Haziran Cumartesi Bayramın 2. Günü ve 17 Haziran Pazar günü bayramın 3. ve son günü olacak. 

AREFE GÜNÜ TATİL OLACAK MI?

Dini bayram günleri arasında yer alan Ramazan Bayramı, Resmi Gazete'de yer alan bilgilere göre Arefe günü dahil toplamda 3,5 gün sürmektedir. Arefe günü, Resmi Gazete'deki bilgiye göre yarım gün olarak kabul edilmektedir. Dolayısıyla kamu çalışanları için kurumların insiyatifinde idari tatil ilan edilmezse, 14 Haziran Perşembe günü saat 13.00'dan sonra tatil başlayacaktır.

ARİFE GÜNÜ TAM GÜN OLUR MU?

24 Haziran’da gerçekleştirilecek olacak erken seçim öncesi Ramazan Bayramı tatilinin kaç gün süreceği merak konusu oldu. Turizmcilerin yerli turist beklentisini arttıracak olan olası 9 günlük tatil ile ilgili yeni bir karar alınmadı. Bu nedenle bayram tatilinin yarı günlük arefe günü tatili ile birlikte toplamda 3 gün sürmesi bekleniyor. Arife günü yani 14 Haziran’daki yarım günlük tatille birlikte Ramazan Bayramı tatili yeni açıklama yapılmadığı takdirde 3,5 gün sürecek.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Bu sene Ramazan Bayramı arefesi 14 Haziran perşembe gününe denk geliyor. Ramazan Bayramının birinci günü 15 Haziran cuma ikinci günü 16 Haziran cumartesi üçüncü günü 17 Haziran pazar gününe denk geliyor.

BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?

İşte birçok ilde Ramazan Bayramı namazı saatleri...

İstanbul'da Bayram Namazı : 06:17

Ankara'da Bayram Namazı : 06:04

İzmir'de Bayram Namazı : 06:31

Gaziantep'te Bayram Namazı: 05:53

Edirne'de Bayram Namazı : 06:25

2018 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN KUTLANACAK?

4 gün sürecek olan Kurban Bayramı tatili bu yıl 21 Ağustos 2018 Salı gününe denk gelecek. Arife gününün de pazartesi gününe denk gelmesi nedeniyle yarım günlük tatilin eklenerek Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Yorumlar