Ara Güler son yolculuğuna uğurlandı

Fotoğraf sanatçısı Ara Güler için ilk olarak Galatasaray Meydanı'nda tören düzenlendi.

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden fotoğraf sanatçısı Ara Güler için Beyoğlu Galatasaray Meydanı'nda tören düzenleniyor. Güler'in Türk bayrağına sarılı tabutu, törenin yapılacağı sahneye getirildi.

TÖREN DÜZENLENECEK

Törene Güler'in çok sayıda seveni katılırken, sevenleri tabutu başında fotoğraf sanatçısını andı. Meydandaki törenin ardından Beyoğlu Üç Horan Ermeni Kilisesi'nde de tören düzenlenecek.

Ayrıca törenin düzenlendiği Galatasaray Meydanı'nın hemen yanında 'Ara Güler Sokağı' olması ise dikkat çekti.

ANI DEFTERİ AÇILDI

Usta fotoğrafçı Ara Güler için Beyoğlu'nda anı defteri açıldı. Duayen fotoğrafçının sevenleri onunla ilgili görüşlerini deftere yazıyor.

Ayrıca törenin düzenlendiği Galatasaray Meydanı’nın hemen yanında ’Ara Güler Sokağı’ olması ise dikkat çekti.

MEMLEKETİNDEN TOPRAK VE KARAYEMİŞ

Duayen foto muhabiri Ara Güler'in cenazesine memleketi Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinden toprak ve karayemiş gönderildi.

Bugün İstanbul'da defnedilecek olan Ara Güler'in baba ocağı Yaycı Köyü'nden gönderilen toprak, mezarına dökülecek. İlçeden ayrıca karayemiş olarak adlandırılan dut ve çeşitli meyve kuruları da gönderildi.

Ara Güler'in babası Dacat Güler'in mezarına döktüğü karayemişlerin büyük ustanın mezarına da konulması bekleniyor.

Bu arada, Ara Güler'in babasının memleketi olan Şebinkarahisar'ın Belediye Başkanı Şahin Yılancı da törene katıldı. Yılancı, Güler'in ölümünden dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını dile getirdi.

Güler'i 2010 yılında Şebinkarahisar'da ağırladıklarını ve Şebinkarahisar'ın en işlek caddesine ismini verdiklerini hatırlatan Yılancı, Şebinkarahisar'dan getirdikleri toprağı da Güler'in vasiyeti üzerine mezarına koyacaklarını söyledi.

Yorumlar