AP ve AB'den kritik Cemal Kaşıkçı açıklaması

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Antonio Tajani, "Acilen Cemal Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin kanıtların incelenmesini sağlayacak titiz bir uluslararası soruşturma başlatılmalı" ifadesini kullandı.

Avrupa Parlamentosu (AP), Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin "acilen" uluslararası bir soruşturma başlatılmasını istedi. 

'ACİLEN SORUŞTURMA BAŞLATILMALI'

AP Başkanı Antonio Tajani, sosyal medyadan paylaştığı mesajında, "Acilen, Cemal Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin kanıtların incelenmesini sağlayacak titiz bir uluslararası soruşturma başlatılmalı" ifadesini kullandı.

Tajani, Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin detayların açığa kavuşturulması gerektiğini vurguladı.

AB'DEN AÇIKLAMA

Öte yandan Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger de, Suudi Arabistan'ın gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın "ölümüyle" ilgili açıklamasına ilişkin, "AB Temsilcisi'nin (Federica Mogherini) de söylediği gibi bu olaya ilişkin detaylı bir adli soruşturmanın gerçekleşmesini istiyoruz" dedi.

HOLLANDA'DAN AÇIKLAMA

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Cemal Kaşıkçı olayı ile ilgili bir açıklama yaptı. Rutte açıklamasında, Cemal Kaşıkçı olayında birçok şeyin belirsizliğini koruduğunu ve olayla ilgili tüm unsurların en kısa sürede açığa kavuşacağını ümit ettiğini söyledi.

BM'DEN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Guterres, Cemal Kaşıkçı'nın ölümünden derin üzüntü duyduğunu belirterek, hızlı, kapsamlı, şeffaf bir soruşturma çağrısı yapmıştı.

Yorumlar