Yüksekova’da kısmi sokağa çıkma yasağı

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ne bağlı 3 köy, 3 mahalle ve 1 mezrada sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ne bağlı 3 köy, 3 mahalle ve 1 mezrada sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Konu ile ilgili Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, şöyle denildi:

'5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/C maddesi gereğince, İlimiz Yüksekova İlçesi’ne bağlı Kadiköy, Adaklı, Bulaklı köyleri ile Kalemli, Mamak, Bakırlı mahallelerinde ve Dağdibi Mezrası’nda 18 Eylül 2016 günü saat 03.00’ten geçerli olmak üzere ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş olup, İlimiz Yüksekova İlçesine bağlı Kadiköy, Adaklı, Bulaklı Köyleri ile Kalemli, Mamak, Bakırlı Mahallelerinde ve Dağdibi Mezrası’na giriş-çıkışlar da yasaklanmıştır'

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE 15 GÜNLÜK ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ AÇIKLAMASI YAPILMIŞTI

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, “İlimiz sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda yapmış oldukları terör ve yıldırma eylemleri, İlimizin sosyal ve ekonomik gelişmesini de olumsuz etkilemeye başlamıştır. Bu eylemler neticesinde vatandaşlarımız; ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kalmıştır. Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadırlar.

ÖZEL GÜVENLİK MAHKEMESİNE İZİNSİZ GİRMEK YASAK

Valilik Makamımız, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, Devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla; bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır” denildi.

Açıklamada, merkez ve ilçelerindeki bazı alanların 15 Eylül 2016 günü saat 00:00:01’den 29 Eylül 2016 günü saat 23:59:59’a kadar, “Özel Güvenlik Bölgesi” ilan edildiğini, vatandaşların bu bölgelere izinsiz olarak girmelerinin yasak olduğu belirtildi.