Yeniden Aksa'ya girebilecekler

İsrail parlamentosunun (Knesset), Yahudi milletvekillerinin Mescid-i Aksa'ya giriş yasağını kaldırdığı bildirildi.

İsrail'in Kanal 2 televizyonunun haberinde, Knesset'teki Etik Komisyonu'nun, 2015 yılında çıkarılan ve Yahudi milletvekillerinin Mescid-i Aksa'ya girişlerini engelleyen yasağı, fanatik Yahudi Milletvekili Yehuda Glick'in talebi üzerine kaldırdığı belirtildi.

Knesset'in 2015'ten beri milletvekillerine getirdiği Mescid-i Aksa yasağının kaldırılmasının hükümetle bağlantılı siyasi bir karar olduğu belirtilen haberde, Glick'in yasağın kaldırılmasından memnuniyet duyduğu ifade edildi.

İsrail Parlamentosu, Mescid-i Aksa'ya düzenlenen Yahudi baskınlarının ardından İsrail polisi ile Filistinli Müslümanlar arasında gerilimin artması üzerine 2015'te Knesset üyelerinin Harem-i Şerif'e girmelerini yasaklamıştı.

Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor. Yahudiler ise içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor ve Harem-i Şerif'te kendilerinin de ibadet etme hakları olduğunu savunuyor.

Aliyev'den taziye mesajı! Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı! Enkazı Akıncı TİHA buldu! İran'dan Reisi açıklaması! Fenerbahçe'den maç sonu flaş paylaşım! Başıboş sokak köpekleriyle ilgili yeni düzenleme!