'Türkmen birlikleri de Suriye devriminde yerini alacak'
Suriye Türkmen Meclisi Genel Başkanı Abdurrahman Mustafa, PYD kontrolünde olan Suriye Türkmen bölgelerindeki durum hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Mustafa, ‘PYD (Kürt) koridoru Halep’te bozulacaktır’ dedi.
Suriye Türkmenlerinin, PYD’nin kontrolü olan bölgelerdeki zorlukları devam ediyor. Son olarak PYD’nin Türkmenlere, yerlerinden ayrılmamaları durumunda koalisyon savaş uçaklarının bölgeyi bombalamaları için koordinat vereceği haberleri yer aldı.
Bölgedeki son gelişmeleri AjansHaber’e aktaran Suriye Türkmen Meclisi Genel Başkanı Abdurrahman Mustafa, ‘PYD baskılar sonucunda demografik yapıyı değiştiriyor’ dedi.
Mustafa önemli açıklamalarda bulundu:
“GÜVENLİ BÖLGE HEM TÜRKMENLERİ KORUYACAK HEM DE SURİYE DEVRİMİNE DESTEK OLACAK”
PYD Tel Abyad’da aynısını yaptı ve tehditleri devam ediyor. PYD’nin oyunu inşallah Azez-Halep arasındaki Türkmen bölgesinde bozulacaktır. Bahsedilen güvenli bölge oradaki Türkmenlerin bekası için oradaki yerlerini koruyacak hem de Suriye devrimine ve halkına da destek olacak bir proje.
“TÜRKMEN BİRLİKLERİ DE SURİYE DEVRİMİNDE YERİNİ ALACAK”
Bu hattaki güvenli bölge ile Suriye halkının Türkiye’ye yığılmasının da önüne geçilmiş olacak. Baskı altındaki Suriye halkını Suriye içinde tutmak açısından da çok önemli bir gelişme. Şu anda biz kendi askeri birliklerimizin tekrar organizasyonunu yapıyoruz, askeri anlamda yeniden yapılanmaya gidiyoruz. Bu şekilde Türkmen birlikleri de Suriye devriminde yerini alacaktır.
3
“PYD BASKILAR İLE DEMOGRAFİK YAPIYI DEĞİŞTİRİYOR”
Tel Abyad’da PYD baskılar sonucunda demografik yapıyı değiştiriyor. Oradaki nüfus yapısını değiştiriyor. PYD gerek tehditler gerek fiziki (köyler dozerlerle yıkılıyor) olarak her türlü psikolojik baskıyı uyguluyor.
“SÖYLEDİKLERİ PYD(KÜRT) KORİDORU HALEP’TE BOZULACAK”
PYD’nin oyunu bozulacak burada. Söyledikleri PYD koridoru Halep’te bozulacaktır böylece. Suriye halkı olarak durumu oldukça olumlu görüyoruz. Türkmenler olarak da konumumuz stratejik noktada olduğu için daha da olumlu görüyoruz. Bu hareket her şeyden önce IŞİD’e karşı bir harekettir.
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.