Türkiye satın aldığı S-400 savunma füzelerinin yanına NATO uzmanlarını yaklaştırmayacak

Öğretim görevlisi Prof. Dr. Toğrul İsmayıl, NATO uzmanlarının Türkiye'de yer alan S-400'lerin yanına yaklaştırılmayacağını açıkladı.

Rusya'dan satın alınan S-400'ler için Prof. Dr. Toğrul İsmayıl çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sputnik haberine göre Sütçü İmam Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr. Toğrul İsmayıl, Rusya'dan alınıp savunma sisteminin sükseyle tamamlanması için kullanılacak S-400'ler hakkında konuştu yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin satın aldığı S-400'ler, NATO sistemlerinden bağımsız olarak Türkiye'nin hedefleri doğrultusunda kullanılacak. Bu da, NATO uzmanlarının kendileriyle ilgisi olmayan S-400'lere yaklaştırılmayacağı, Rus hava savunma sistemlerinin kullanımı konusunda söz sahibi olmayacağı anlamına gelir. Bu bağlamda ABD'yi en çok endişelendiren şey, Türk tarafının Rusya'ya F-35 uçakları ve başka silahlarla ilgili bilgileri vermeme konusunda garantiler verip veremeyeceğidir. Bütün bu konular elbette müzakereler sırasında ele alınıyor" dedi. Bu hususta NATO uzmanları, füzeleri incelemek için girişimde bulunamayacak ve yanına dahi yaklaştırılmayacak.

Bu açıklamanın hemen ardından İsmayıl, S-400'leri kullanacak Türk uzmanlarının Rusya'da eğitim göreceklerini dile getirdi. Türkiye'ye önemli katkılar sağlayacak S-400'lerin garanti süresi boyunca Rus teknik personelleri ise Türkiye'de görev yapacak.

GERÇEĞİ YANSITMIYOR!

Kısa süre önce Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı bir açıklamada Rusya'dan alınan füzeler için ABD'den inceleme talebinde bulunulmadığını, karşı taraftan da bir teklif gelmediğini nitekim bu iddiaların asılsız olduğu söylendi. Farklı haber kaynaklarının ABD'den teklif sunulduğu söylendiği için Dışişleri Bakanlığı olaya müdahale etti.

1 Mayıs'ta İstanbul'da hangi yollar kapalı? Adıyaman'da bir polisten meslektaşlarına saldırı! Korhan Berzeg için yapılan DNA testi sonuçlandı Limak Lara Hotel'de "milliyet farkı" iddiası İzmir Kemeraltı Çarşısı'nda yangın Tekel bayilerden BAT grubu sigaralara boykot!