Telefonunuzda bunu yaparken aman dikkat edin 9TL kesilebilir! Hotspot nedir? Hotspot nasıl açılır?

İnternet servis sağlayıcıları bundan sonra cepten Wi-Fi paylaşımına 9 liralık ücret alacak.. Cihazınızdan internet paylaşırken aman dikkat edin paranız gitmesin! Hotspot ile tüm detaylar haberimizde...

Telefondan paylaşılan internet artık ücrete tabi, çokca tepkiye açan 'Hotspot artık ücretli oluyor' haberinden sonra insanların canı bir hayli sıkılmıştı. Turkcell ve Türk Telekom hotspot paketlerini sitelerinden yayınlarken Vodafone, "kullanıcılarımızdan internet paylaşımı için herhangi bir ek ücret almayacağız" açıklaması yaptı ve kullanıcılarını sevindirdi.

SADECE 2 GB PAYLAŞIMINA 9 TL ÜCRET!
Turkcell'in bugün kullanıcılarına yolladığı mesajda, "15 Ocak 2019 itibariyle, Bireysel ve Kurumsal fatuıralı ses hattı abonelerimiz sadece 9TL'ye ek hiçbir işlem yapmadan paketlerindeki/tariflerindeki interneti yurt içinde diğer cihazlarıyla veya sevdiklerinin cihazlarıyla paylaşabilirler. Ütelik 2GB internet paylaşım kotası hediye" açıklamasını yaptı.

Yurt dışında önceden bu tarz ücretlendirilmeler yapılıyordu fakat Hotspot ücretlendirmesi 15 Ocak 2019'dan sonra Türkiye'de de devreye girecek.

Hotspot nedir ne işe yarar?

Mobil internete sahip olan cihazınızdan, başka cihazlara (tablet, telefon, bilgisayar vs.) internet paylaşılması Hotspot olarak adlandırılıyor.

Hotspot sayesinde internetiniz olmadığı zamanlarda başkalarından internet takviyesi alabilir ya da mevcut internetinizi sevdiğinizle paylaşabilirsiniz.

Hotspot nasıl açılır?

iOS cihazda Hotspot açılımı:

Menü> Ayarlar> Kişisel Erişim Noktası (hücresel veriniz açık ise)

Buradan "Kişisel Erişim Noktası" yazısının yanındaki butonu sağa kaydırarak internetinizi bir başkası ile paylaşabilirsiniz. Aşağıdan Wi-Fi parolasını kendinize göre düzeltebilirsiniz. Düzelttikten sonra Kişisel Erişim Noktası'nı açıp kapatın.

Android cihazda Hotspot açılımı:

Menü> Ayarlar> ... Daha > Mobil Ağ Paylaşımı > Taşınabilir Wi-Fi hotspot > Sağa kaydırın. Böylelikle kolayca mevcut internet hizmetinizi başkası ile paylaşabilirsiniz.

Adıyaman'da bir polisten meslektaşlarına saldırı! Korhan Berzeg için yapılan DNA testi sonuçlandı Limak Lara Hotel'de "milliyet farkı" iddiası İzmir Kemeraltı Çarşısı'nda yangın İYİ Parti'de GİK ve MDK üyeleri belirlendi! İYİ Parti'de seçim 3. tura kaldı!