Messi ve babası 21 ay hapis cezası aldı

Lionel Messi ve babası, İspanya'da vergi kaçırma suçundan 21 ay hapis cezasına çarptırıldılar.Ceza 24 aydan az olduğu için Messi, hapis yatmayacak.

Hakkındaki 3 farklı mali suçtan 22 ay 15 gün hapis cezası talep edilen Lionel Messi, kendisi gibi sanık durumunda olan menajeri ve babası Jorge Horacio Messi ile 2 Haziran’da sanık sandalyesine oturdu.

21 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

El Periodico gazetesinin iddiasına göre Messi ve babası bu davanın ardından alınan karar sonrası 21 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemede babasına güvenerek bu sözleşmeleri imzaladığını söyleyen Messi’nin İki yılı aşmayan suçu nedeniyle hapis yatması beklenmiyor.

ÖDEMEYE RAĞMEN SANIK OLMAKTAN KURTULAMADI

Messi ve babası hakkında vergi kaçırmayla ilgili ilk suçlama, Haziran 2013'te savcılık tarafından yapıldı. Bunun üzerine ceza ve faiziyle maliyeye 5 milyon Euro’luk ödeme yapan Messi, buna rağmen 30 Mayıs'ta başlayan davada sanık olmaktan kurtulamadı. Savcılık, Messi hakkındaki suçlamaları kaldırıp sadece futbolcunun menajeri ve babası olan Jorge Horacio için 18 ay hapis cezası talep ederken, İspanyol hükümeti adına dava açma yetkisi olan Devlet Avukatlığı Kurumu, maliyenin talebiyle Messi'yi de davaya kattı.

Barcelona Mahkemesinde süren davada Devlet Avukatlığı Kurumu, hem Messi hem de babası için 3 farklı mali suçtan 22 ay 15'er gün hapis cezası talep etti.