Porsche "sedan"a hazırlanıyor

Volkswagen Grubu'nun en karlı markalarından biri olan Porche'de satış hacminin yılda 200 binlere ulaşması bekleniyor. Lüks marka 2 yeni model üzerinde çalışıyor.

Volkswagen Grubu’nun önde gelen lüks markaı Porsche’de atılımlar sürecek 2003’te 911,Boxster ve Cayenne ile 71.1 bin olan satışlar 2012’de 141 bin adetlere çıktı. Panamera ve Cayman’ı da ekleyince 2013 satışları ise 162.1 bini buldu. Bı yıl olmazsa da 2015’te mutlaka 200 bin adetlik satışa çıkmak hedefleniyor.

SEDAN VE SPOR

Edinilen bilgilere göre Porsche satışlarını 2 yeni modelle daha da artıracak. Panamera’nın 4 kapılı sedanını üretlek isteyen marka bu modelle lüks sedan pazarına girmek istiyor. Ayrıca yöneticiler 911 turbo ile markanın en pahalı aracı 918 Spyder ( Avrupa fiyatı 768 bin euro ) arasında yeni bir spor otomobil imal etmek için planlar yapıyor.

AMERİKALILAR SEVDİ

Araştırma şirketi JD Power’a göre ABD ’de Boxster,911 ve Panamera sınıflarının en kaliteli otomobli seçildiler. Cayenne ise Lincoln MKX’in ardından sınıfında ikinci oldu. Ayrıca araştırlada Porsche’nin Almana Leipzig’deki fabrikası en kaleteli tesis seçildi.


EN ÇOK CAYENNE SATIYOR

2013 rakamlarına göre Alman marka dünyada 84.2 bin adetle en çok Cayenne modelini satıyor. Ardından 30.2 bin adetle 911, 15.2 bin adetle Boxster 22 bin adetle panamera,10,4 bin adetle ayman geliyor.