Balıkesir’deki PKK/KCK operasyonda 12 kişi gözaltına alındı

Edremit, Bandırma ve Ayvalık ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlarda örgüt üyesi oldukları öne sürülen, 3 emniyet personelinin de aralarında bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

Balıkesir’in Edremit, Bandırma ve Ayvalık ilçelerinde gerçekleştirilen 3 ayrı operasyonda, terör örgütü PKK/KCK üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 3'ü emniyet personeli, 12 kişiden 9'u tutuklandı.

Balıkesir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Edremit ilçesinde örgüt üyesi oldukları gerekçesiyle haklarında soruşturma başlatılan 9 şüpheliden 7’si operasyonla yakalandı. Sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü tutuklanırken, 3'ü adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Bandırma ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda ise "PKK/KCK terör örgütü üyeliği, terör örgütünün propagandasını yapmak, Cumhurbaşkanına hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik'' suçlarından gözaltına alınan 2 kişi, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Ayvalık ilçesindeki operasyonda ise terör örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle haklarında soruşturma başlatılan 5 emniyet personelinden 3'ü yakalandı. Adliyeye sevk edilen 3 emniyet personeli de tutuklandı. Diğer 2 emniyet personelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Bursaspor Eski Başkanı Emin Adanur tutuklandı Tartıştığı kız arkadaşını sokakta öldürüldü Adıyaman'da bir polisten meslektaşlarına saldırı! Sadettin Saran’dan Fenerbahçe açıklaması! İzmir Kemeraltı Çarşısı'nda yangın Estetisyeni öldürüp intihar süsü verdi!