Rio Olimpiyat Oyunları'nda gazetecilere saldırı! 4 kişi yaralandı
Rio Olimpiyat Oyunları'nda gazetecilere saldırı düzenlendi. Saldırı, basın mensuplarının takip ettikleri oyunların sonrasında otobüsle olimpik parka giderken meydana geldi. Saldırıda yaralanan 4 kişiden birinin Türk olduğu açıklandı.
Saldırıda üç gazeteci ve bir gönüllü yaralandı. Yaralanan gönünlünün ise Kaan Korkmaz isimli bir Türk olduğu açıklandı. Yaralıların durumlarının ciddi olmadığı kaydedirken, saldırının silahla mı yoksa taşla mı yapıldığı konusunda kesin açıklama yapılmadı.
VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ
KORKMAZ HAFİF ŞEKİLDE YARALANDI
Olimpiyatlarda gönüllü olarak görev yapan Kaan Korkmaz, olayda hafif şekilde yaralandı.
Olimpiyat basın sözcüsü Mario Andrade talihsiz olayla ilgili olarak " Otobüse nasıl saldırıldığı anlaşılamıyor silahla mı yoksa taşla mı bilmiyoruz, gazeteci arkadaşlarımız yaralandı ve otobüsün iki camı parçalandı" dedi.
"İKİ OTOBÜSÜN CAMI PATLADI"
Otobüste bulunan bir diğer gazeteci David Davies ise "Ne olduğunu anlayamadık, birden otobüsün iki camı patladı, çok korktuk ve ne olduğunu anlamaya çalışıyorduk, polisler geldi ve onların eşliğinde olay yerinden çıktık" ifadelerini kullandı.