Benzin fiyatlarında flaş indirim

Benzinin litre fiyatına bu geceden itibaren geçerli olmak üzere 17 kuruşluk indirim geldi. Fiyat indirimi bu kez pompaya yansıyacak.

Benzinin litre fiyatına bu geceden itibaren geçerli olmak üzere 17 kuruşluk indirim geldi. Fiyat indirimi bu kez pompaya yansıyacak.

FİYAT DÜŞÜYOR

Uluslar arası piyasalarda benzin fiyatının düşmesi, iç piyasayı da etkiledi. Benzinde, art arda indirimler gündeme geldi. Hafta başında 17 kuruş indirim yapıldı. Devletin, her litre benzin satışından tahsil ettiği ÖTV tutarı da 17 kuruş artırıldı. Bu artışla birlikte benzinde tahsil edilen ÖTV miktarı, 2 TL 35 kuruşa çıktı. Devletin, benzinde ÖTV’den karşıladığı zam ihtiyacı, 2-3 kuruşa kadar düştü.

TAVAN DELİNECEK

24 saat içinde 17 kuruşluk yeni bir indirim daha söz konusu… Eşel mobil sistemi uygulandığı için ÖTV tutarında 17 kuruşluk artış yapılması gündeme gelecek. Ancak bu durumda benzindeki ÖTV tutarı 2 TL 51-52 kuruş olacak. 17 Mayıs tarihindeki 2 TL 37 kuruşluk tavan ÖTV tutarı aşılacak.

NE YAPILACAK?

Benzinde, bu durumda 24 saat içinde ya 15 kuruş + yüzde 18 KDV indirim yapılacak ya da yeni bir kararname ile litre başına tahsil edilen tavan ÖTV tutarı yenilenecek. Sektörde beklenti, indirim yapılabileceği yönünde.

Adıyaman'da bir polisten meslektaşlarına saldırı! Korhan Berzeg için yapılan DNA testi sonuçlandı Limak Lara Hotel'de "milliyet farkı" iddiası İzmir Kemeraltı Çarşısı'nda yangın İYİ Parti'de GİK ve MDK üyeleri belirlendi! İYİ Parti'de seçim 3. tura kaldı!