Japonya'dan 13 ilginç yılbaşı geleneği

Yılbaşı yaklaşıyor. Her toplum, her kültür yeni yıla farklı etkinlikler farklı geleneklerle giriyor. Japonya yeni yılı en ilginç karşılayan ülkelerden birisi. İşte, kültürlerine sımsıkı bağlılıkları ile tanınan Japonların yeni yıl gelenekleri.

1- Yeni Yıl Arefesi Temizliği – Oosoji-Omisoka (大晦日)
Omisoka, yeni yıldan bir önceki gün anlamına gelen, dilimizde ‘arefe’ diyebileceğimiz Japonca bir ifadedir. Yeni yıla yenilenmiş ferah bir zihinle girmek için aileler çocuklarıyla bir araya gelirler ve tüm evi dip köşe temizlerler. Bu büyük temizlik osoji olarak adlandırılır. İnsanlar eski yılın son günlerini osechi ryori yani yılbaşına özel süslemeler ve kutlamalar için hazırlık yaparak geçirirler. Yılın bu zamanında pek çok kişi memleketine gittiğinden her zaman hareketli ve yoğun bir atmosfere sahip olan Tokyo’yu boş ve sessiz bulmak size ilginç gelebilir.

Sigaraya bir zam daha geldi! 4 aylık enflasyon farkı belli oldu Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Personel Alımı! Yurt dışında evi olan Türk ünlüler! Tarım Kredi Market birçok üründe indirime gitti! Kanserden koruyan besinler!