İYİ Partili Erdem hedefine Babacan'ı aldı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın, "Milli günlerimiz üzerinden, bu ülkenin dindar vatandaşlarına göndermeler yapılmasına izin vermeyiz." sözlerine İYİ Partili Bahadır Erdem'den tepki geldi.

İYİ Parti Adalet ve Hukuk Politikaları Başkanı Bahadır Erdem, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı hedefine aldı. Babacan'ın partisinin Avcılar ilçe binası açılışında yaptığı konuşmada, "Milli günlerimiz üzerinden, bu ülkenin dindar vatandaşlarına göndermeler yapılmasına izin vermeyiz. Bu zihniyete pabuç bırakmayız. Kimse boşuna heveslenmesin" sözleri üzerine İYİ Partili Erdem'den tepki geldi.

Erdem sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Babacan'a seslendi. Erdem, mağduriyet yaşayan asıl kesimin seküler düşüncedeki vatandaşlar olduğunu iddia etti. Babacan'ın açıklamaları Millet İttifakı'nda rahatsızlığa neden olurken muhalif medyada da Babacan hakkında "siyasal islamcı" yorumları yapıldı.

İşte Millet İttifakı'nda çatlağa neden olan Babacan'ın o sözleri: 

"Neredeyse her milli bayramımızda Türkiye’nin dindar insanları adeta bir sınava çekiliyor. Gözümüzden kaçmıyor. Laiklik ilkesini yıllarca çarpıtan zihniyet hak ve özgürlükler üzerinde kurduğu baskıyla, laiklik kavramını bir süre lekeledi. Temel hak ve özgürlükleri kısıtlayanlar, yanlış anladıkları laiklik kavramının arkasına yıllarca sığındılar. Aynı zihniyet, arada sırada inançlı vatandaşlarımıza da göndermeler yapıyor. Millî günlerimiz üzerinden, bu ülkenin dindar vatandaşlarına göndermeler yapılmasına izin vermeyiz. Bu zihniyete pabuç bırakmayız. Kimse boşuna heveslenmesin." 

Adıyaman'da bir polisten meslektaşlarına saldırı! Korhan Berzeg için yapılan DNA testi sonuçlandı Limak Lara Hotel'de "milliyet farkı" iddiası İzmir Kemeraltı Çarşısı'nda yangın İYİ Parti'de GİK ve MDK üyeleri belirlendi! İYİ Parti'de seçim 3. tura kaldı!