İstanbul-Antalya arası hızlı tren hattı projesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, katıldığı canlı yayında yeni bir hızlı tren hattının müjdesini verdi. Bakan Karaismailoğlu, İstanbul'dan Antalya'ya hızlı trenle 4 saat 45 dakikada ulaşma imkanımız olacak" dedi.

Ankara-Sivas hızlı tren hattının açılmasının ardından ardından vatandaşlar seferlere yoğun ilgi göstermiş ve 1 aylık ücretsiz biletlerin tamamı tükenmişti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, katıldığı canlı yayında, Marmara'dan Akdeniz'e kadar uzanacak olan yeni bir hızlı tren hattının müjdesini verdi.

İstanbul-Antalya arası 4 saat 45 dakika olacak

714 kilometrelik yeni hızlı tren projesinin detayları hakkında konuşan Karaismailoğlu, "İstanbul'dan Antalya'ya 714 kilometre uzunluğunda yani İstanbul'dan Antalya'ya 4 saat 45 dakikada hızlı trenle ulaşma imkanımız olacak. Bunun İstanbul-Eskişehir arası zaten mevcut hattımız. Ve Eskişehir'den Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta ve Burdur'dan Antalya'ya ineceğiz. Bu hatlar birbiriyle entegre halde olacak" şeklinde konuştu.

Ankara-İstanbul arası süper hızlı tren

Ankara-İstanbul hattında da süper hızlı tren projesini hayata geçireceklerini vurgulayan Karaismailoğlu, "Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya düşecek. Saatte 350 kilometre hız yapacak. Mevcut hızlı tren hattı da mevcut yapısıyla devam edecek. Bu yıl süper hızlı tren hattının ihalesini yapacağız." dedi.

Milli okçu Mete Gazoz, Avrupa şampiyonu oldu Etimesgut'ta uyuşturucu operasyonu CHP’nin emanet vekili, evine döndü! Cunki Aşireti mensupları vakıfta buluştu İstanbul dahil 29 il için sarı kodlu uyarı! Şef Seiji Mukaiyama hayatını kaybetti