Hataylı depremzede aile, yeni evlerine kavuştu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, depremzede ailelere yuvalarını teslim etmeye devam ediyor. Evlerinin anahtarını Bakan Mehmet Özhaseki’nin elinden alan Emin Sözer, "Devlet hiçbir zaman vatandaşını unutmaz." dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerin hemen ardından yapımına başladığı kalıcı konutları, depremzede ailelere teslim etmeye devam ediyor. Bir yılda yapımı tamamlanan 76 bin konut teslim edilirken; 396 bin 220 konutun yapımı ise devam ediyor. Ayrıca, 4 bin 333 köyde çelik karkastan inşa edilen köy evlerinin yapımı sürüyor. Şu ana kadar Hatay'da 10 bin 889 konut teslim edildi. 131 bin 363 konut ve 12 bin 638 iş yeri, depo, ahır olmak üzere toplam 144 bin 1 bağımsız bölümün ise yapımı devam ediyor. Depreme Hatay’daki köy evlerinde yakalanan Emin Sözer de çelik karkastan yapılan evlerine kavuşan ailelerden biri oldu.

“O GÜN YAŞADIĞIM DUYGULARI ANLATAMAM”

Depremin birinci yıl dönümünde Hatay’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirilen törende, evlerinin anahtarını Bakan Mehmet Özhaseki’nin elinden alan Emin Sözer, mutluluğunu şu sözlerle dile getirdi:

“Bakanımız (Hatay’a) geldiği zaman evimizin anahtarını verdi, kapımızı açtık. Ayrı bir heyecan, ayrı bir mutluluktu. Allah herkese nasip etsin. O gün yaşadığım duyguları anlatamam. Her şeyimiz dört dörtlük. Devlet ne için devlet? Vatandaşının yanında olması için. Devlet hiçbir zaman vatandaşını unutmaz. Ne biz devletimizi, Cumhurbaşkanımızı unuttuk ne de devlet bizi unuttu. Cumhurbaşkanımıza ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza çok teşekkür ederim.”

“VATANDAŞLARIMIZI SAĞLAM VE GÜVENLİ YUVALARINA YERLEŞTİRDİK”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Söz verdik, sözümüzü tuttuk. Evlerimizin yapımına hızla başladık. Tamamladığımız evlerimizi teslim ettik. Vatandaşlarımızı sağlam ve güvenli yuvalarına yerleştirdik.” dedi.

Milli okçu Mete Gazoz, Avrupa şampiyonu oldu Cunki Aşireti mensupları vakıfta buluştu İstanbul dahil 29 il için sarı kodlu uyarı! Şef Seiji Mukaiyama hayatını kaybetti Hasan Doğan'ın acı günü! Kamuda tasarruf paketi açıklandı!