Fanatik Yahudiler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Kudüs'te yüzlerce fanatik Yahudi Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. Son yıllarda İsrail, işgal altında tuttuğu Doğu Kudüs'te Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya baskınlarını olağan hale getirmeye çalışıyor.

200'den fazla fanatik Yahudi, İsrail polisi korumasında Mescid-i Aksa'ya girdi. Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, İsrailli grubun Mescid-i Aksa'nın avlularında dolaştıktan sonra ayrıldığı kaydedildi.

Vakıf açıklamasında, Mescid-i Aksa üzerindeki egemenliğinin İsrail tarafından ihlal edildiğini ifade etti.

Hemen hemen her gün gerçekleşiyor

Söz konusu Yahudi gruplar hemen hemen her gün sabah ve öğleden sonraları Mescid-i Aksa'ya giriyor.

Fanatik Yahudilerin Harem-i Şerif'e düzenlediği bu tür baskınlar Filistinliler tarafından endişeyle karşılanıyor.

Baskınlar olağanlaştırılmaya çalışılıyor

Mescid-i Aksa, İsrail ile Ürdün arasında 1994'te imzalanan barış anlaşmasına göre Ürdün'e bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunuyor. Ancak Yahudiler, 2003'ten bu yana Mescid-i Aksa idaresinin izni olmadan İsrail'in tek taraflı kararıyla polis eşliğinde kutsal mabede giriyor.

Bu girişleri baskın olarak nitelendiren Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Müslümanların egemenliğinin ihlal edildiğini vurguluyor.

Adıyaman'da bir polisten meslektaşlarına saldırı! Korhan Berzeg için yapılan DNA testi sonuçlandı İzmir Kemeraltı Çarşısı'nda yangın İYİ Parti'de GİK ve MDK üyeleri belirlendi! Limak Lara Hotel'de "milliyet farkı" iddiası İYİ Parti'de seçim 3. tura kaldı!