Ev yapımı damla sakızlı kurabiye tarifi

Anne eli değmiş gibi ev yapımı damla sakızlı kurabiye tarifi...

Damla sakızlı kurabiye tarifi:

• 2 yumurta, 2 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı eritilmiş tereyağı, 4 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, ayrıca 1 çay kaşığı karbonat, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 çorba kaşığı sirke, 1 paket vanilya, 1 çay tabağı portakal ve limon rendesi, kurabiyelerin üzerine serpmek için bir miktar toz şeker ve 1 tutam tarçın, 2-3 tane de dövülüp toz haline getirilmiş damla sakızı   • Sırasıyla yumurtalar, toz şeker, süt, sıvıyağ, sirke karıştırılır.   • Daha sonra un, tarçın, kabartma tozu ve karbonat koyulur elle hamur hafifçe yoğrulur en son damla sakızlı vanilya veya damla sakızları, limon ve portakal rendeleri ilave edilir.   • Ele yapışan yumuşak hamur yarım saat buzdolabında bekletilir ve iki kaşık yardımı ile veya elinizi yağlayarak şekil verdikten sonra yağlanmış, unlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde koyulur.   • Kurabiye hamurlarının üzerine önce tarçın serpilir ve sonra toz şeker serpilir 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.   • Kurabiyeler piştikten sonra tepsi fırından çıkarılır ve çok az bir süre sonra kurabiyeler buharını dışarı verince kurabiyeler taşlaşmasın diye tepsinin üzerine ikinci bir tepsi kapatılır.   • Kurabiyeler biraz dinlendikten sonra servis yapılır.

Afiyet olsun...
 
Meclis’te “1400 yıllık zulüm” tartışması! Yusuf Halaçoğlu, parti kurmaya hazırlanıyor! Bakan Özhaseki, Hatay'da Devlet Bahçeli, grup toplantısında konuştu! Alinur Aktaş'tan Bozbey'in iddialarına sert tepki! Okul müdürünü öldüren öğrenci tutuklandı