Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücreti açıklayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücreti saat 15.00'te basın toplantısıyla kamuoyuna açıklayacak.

Yeni asgari ücreti saat 15:00'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ''Asgari ücretliyi enflasyon karşısında ezdirilmeyen bir oran bugün açıklanacak'' demişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de "Bayram havası yaratacak" bir rakam olacağı açıklamasında bulunmuştu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk üç toplantısında taraflar uzlaşı sağlayamadı. Bu sabah taraflar yeniden bir araya geldi.

3 KONUDA MUTABAKATA VARILMIŞTI
Daha önce yapılan görüşmelerde 3 konuda mutabakata varıldı. Asgari ücretteki işçi primlerinden de 5 puanlık indirim yapılması , gelir vergisi birinci diliminin yıllık brüt asgari ücrete eşitlenmesi ve asgari ücret işveren desteğinin toplu sözleşmeleri işyerlerinde yüzde 6, diğerlerinde yüzde 3 olarak belirlenmesi.

Adıyaman'da bir polisten meslektaşlarına saldırı! Korhan Berzeg için yapılan DNA testi sonuçlandı Limak Lara Hotel'de "milliyet farkı" iddiası İzmir Kemeraltı Çarşısı'nda yangın İYİ Parti'de GİK ve MDK üyeleri belirlendi! İYİ Parti'de seçim 3. tura kaldı!