Çözüm süreci rafa mı kaldırılıyor?

Türkiye’de yeniden ortaya çıkan PKK tehdidi çözüm sürecini durma noktasına getirdi. Peki, Kürt sorunu rafa mı kaldırılacak?

Ejder KARAKOÇ / AjansHaber

Türkiye’de AK Parti’nin mimarı olduğu çözüm süreci rafa mı kaldırılıyor? Son dönemlerde PKK terör örgütü ve askerler arasında çıkan çatışmalar çözüm sürecine yönelik bir takım iddiaları da beraberinde getirdi. Peki, PKK tehdidinin yeniden alevlenmesi çözüm sürecini nasıl etkileyecek? AK Parti Milletvekili Orhan Miroğlu, Çözüm sürecinin rafa kaldırılmadığını belirtti. Miroğlu, “Çözüm sürecine ilişkin bir takım iddialar kamuoyu tarafından dile getiriliyor. ‘Kürt sorunu tekrar rafa kaldırıldı. Çözüm süreci artık tıkandı’ şeklinde ancak bunun doğru olmadığı ortadadır. Kürt sorunu yalnızca PKK’yı etkisizleştirmek için gerçekleşmesi gereken bir süreç niteliği taşımıyor. Aynı zamanda Türkiye’nin normalleşmesi veya akabinde demokratikleşmesi için gereken bir süreçtir” dedi.

AK Parti Milletvekili Orhan Miroğlu, PKK tehdidinin çözüm sürecine olası yansımalarını AjansHaber’e değerlendirdi:

“KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ TÜRKİYE’NİN DEMOKRATİKLEŞMESİ İÇİN ŞART”

Çözüm sürecine ilişkin bir takım iddialar kamuoyu tarafından dile getiriliyor. ‘Kürt sorunu tekrar rafa kaldırıldı. Çözüm süreci artık tıkandı’ şeklinde ancak bunun doğru olmadığı ortadadır. Kürt sorunu yalnızca PKK’yı etkisizleştirmek için gerçekleşmesi gereken bir süreç niteliği taşımıyor. Aynı zamanda Türkiye’nin normalleşmesi veya akabinde demokratikleşmesi için gereken bir süreçtir.

“ÇÖZÜM SÜRECİNDE BİR HATA YAPTIK”

Hükümet olarak da çözüm sürecine dair açıklamalar farklı isimlerden geliyor. Hükümet olarak çözüm sürecinde bir hata yaptık. Hükümetin bilerek ya da bilmeyerek yaptığı açıklamalar hatalı bir durum teşkil ediyor. Çözüm sürecinin muhatabı olarak HDP ve PKK gösterilmemeli. PKK’nın Ceylanpınar’da veya farklı kesimlerde gerçekleştirdiği saldırıların faturası çözüm sürecine kesilmemelidir.

“KÜRT SORUNU PKK SORUNUNDAN DAHA BÜYÜK BİR MESELE”

PKK Kürt sorununun sadece bir kısmını kapsıyor. O nedenle çözüm sürecinin PKK kanadıyla ilişkili olan bölümü durma noktasına gelmiş olabilir. Fakat toplumsal tarafı ilgilendiren kısmı devam etmelidir. Hükümette eminim bu yönde hamleler gerçekleştirecektir. Çünkü Kürt meselesi PKK sorunundan daha büyük bir meseledir. 

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.