Coca-Cola Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent, veda etti

Türk asıllı ABD vatandaşı Muhtar Kent, Coca-Cola Yönetim Başkanlığı görevini devredeceğini açıkladı.

Dünyada ki en büyük meşrubat şirketi olarak kabul edilen ve Türkiye'de önemli bir piyasası olan Coca-Cola'nın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda bayrak değişimi yapılıyor. Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yapan Muhtar Kent, görevin bırakacağını bir mesaj yayınlayarak duyurdu. Coca-Cola'dan 40 yılı aşkındır çalışan Kent, “40 yıldan sonra üzerime düşeni yaptığımı düşünüyorum” diyerek, çalıştığı süre boyunca Coca-Cola’ya büyük değer kattığını ifade etti.

Coca-Cola'da ki kariyerine 1978 yılında başlayan ve 2008'den bu yana şirketin yönetim kurulu başkanlığını yürüten Muhtar Kent, Nisan 2019'da emekli olmayı planlıyor. Muhtar Kent'in yerine ise Mayıs 2017'den beri Coca-Cola Başkanı ve CEO'su olan James Quincey atandı. Görevi 1 Nisan 2019'da devralacak Quincey, şirketin 15. yönetim kurulu başkanı olacak.

"GURURLUYUM"

Kendinden sonra Coca-Cola'nın yönetim kurulu başkanlığına geçecek James Quincey hakkında bazı bilgiler paylaşan Kent; “CEO olduğum gün, bir sonraki CEO’nun kim olacağını düşünmeye başladım. Ve dünya çapında liderliğimizi sürekli geliştirdiğimizden emin olmak için yönetim kurulumuzla yakın bir şekilde çalıştım. Mayıs 2017’de James Quincey’nin benden bayrağı devraldığı tarihteki en sorunsuz CEO geçişlerinden birini yaşadığımız için çok gururluyum” şeklinde açıklama yaptı.

1 Mayıs'ta İstanbul'da hangi yollar kapalı? Adıyaman'da bir polisten meslektaşlarına saldırı! Limak Lara Hotel'de "milliyet farkı" iddiası Tekel bayilerden BAT grubu sigaralara boykot! İzmir Kemeraltı Çarşısı'nda yangın İYİ Parti'de GİK ve MDK üyeleri belirlendi!