Beşir Derneği ihtiyaç sahiplerine umut oluyor

Türkiye başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde yardım faaliyetlerini sürdüren Beşir Derneği, sosyal marketler ile yardıma muhtaç ailelere umut oluyor.

Türkiye başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde yardım faaliyetlerini sürdüren Beşir Derneği, sosyal marketler ile yardıma muhtaç ailelere umut oluyor. Bir evin bütün ihtiyaçlarının yer aldığı marketteki raflar yardımseverlerin destekleriyle doldurulurken, ihtiyaç sahibi aileler ise her ay düzenli olarak paranın geçmediği bu marketten kendilerine tanımlanan puanlar tutarınca ihtiyaçlarını giderebiliyor. Zorlu geçen kış şartlarında daha çok ihtiyaç sahibinin yüzünü güldürmek isteyen dernek yetkilileri sosyal market projesinin devamı için bağışçıların yaptığı desteğin önemine vurgu yapıyor.

Sağ elin verdiğini sol elin görmeyeceği şekilde, iyiliğe vesile olarak yardım faaliyetlerini sürdüren Beşir Derneği, paranın geçmediği ‘Paylaşım Noktası’ projesiyle dağıtım değil yardım yapma prensibine dikkat çekiyor. Dernek, “Paylaşım Noktası” adıyla Türkiye’nin birçok ilinde ve ilçesinde hizmet vererek ihtiyaç sahibi ailelere destek olmaya çalışıyor. İhtiyaç sahibi ailelere puan tanımlayan Beşir Derneği, hem ailelerin neye ihtiyacı varsa onu almasını hem de ihtiyaçlarını alışveriş yapar gibi tedarik etmesini amaçlıyor.

Veren el ile alan el arasında köprü olan Beşir Derneği, açtığı paylaşım noktaları ile ihtiyaç sahiplerinin diledikleri ürünü marketten alışveriş yapar gibi temin etmesine yardımcı oluyor. Hiç para ödemeden ihtiyaçlarını karşılayabildikleri bu uygulama için Beşir Derneği, yardıma ihtiyaç duyan ailelerin bizzat yaşadıkları evlere giderek sosyal incelemelerde bulunarak ihtiyaç derecesine göre bir üst sınır belirliyor. Dernek, yardıma muhtaç kişilere gerekli evraklarını göstermek koşuluyla bedava alışveriş yapmalarına olanak sağlıyor. Bu ailelere ihtiyaçları nispetince verilen alışveriş puanları ile her ay alışveriş yapma imkânı veriliyor.

YARDIMLAR DİREKT İHTİYAÇ SAHİBİNE ULAŞIYOR

Paylaşım noktalarında bulunan ürünler, bağışçılar tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere bağışlanmış ayni yardımlardan oluşuyor. Tüm ürünler dernek tarafından geliştirilen otomasyon sistemiyle kayıt altına alınıyor. Barkotlanan ürünler ise ihtiyaç sahibine makbuz karşılığında teslim ediliyor. Geliştirilen bu sistem sayesinde bağışçı yaptığı yardımı online sistemde takip etme imkânı buluyor.

Paylaşım Noktaları’nda kuru gıda, makarna, yağ, tuz, şeker gibi gıda ürünleri, deterjan ve kozmetik ürünleri, erkek, bayan ve çocuk olmak üzere kıyafet reyonları tıpkı bir market gibi dizayn edilerek sergileniyor ve ihtiyaç sahiplerine teslim ediliyor.

Adıyaman'da bir polisten meslektaşlarına saldırı! Korhan Berzeg için yapılan DNA testi sonuçlandı Limak Lara Hotel'de "milliyet farkı" iddiası İzmir Kemeraltı Çarşısı'nda yangın İYİ Parti'de GİK ve MDK üyeleri belirlendi! İYİ Parti'de seçim 3. tura kaldı!