Abdullah Gül yeni parti kuruyor!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, aralarında eski bakan ve milletvekillerinde bulunduğu yeni ekip ile parti kurma hazırlığında olduğu iddialar arasında yer aldı. 4 ay içinde çeşitli partilerden ayrılacak veya ayrılmaya ikna edilecek olan 55 milletvekiline liderlik yapacağı öğrenildi.

Abdullah Gül, birkaç gün önce eski bakan olan Ömer Dinçer’in cenaze namazına katılmıştı. Cenaze namazı sırasında mevcut AKP yönetimi ile mesafeli durması dikkat çekti. Cenaze namazında mevcut AKP yönetiminden Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan ile eski bakanlar İsmet Yılmaz ve Nihat Ergün için uzak durulduğu gözlemlendi.

DAHA ÖNCE NE OLMUŞTU?

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ismi 24 Haziran’daki seçimler öncesi “çatı adayı” olarak dile getirildi. Ancak Gül’ün “ortak mutabakat oluşmadığı” gerekçesiyle de aday olmayacağını ifade etti. Bu dönemde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile eski yol arkadaşı Gül’le sert açıklamalarda bulunuldu.
Bir süredir yeni parti kurma hazırlığı içerisinde iddia edilen Gül’ün birkaç hafta önce de Kılıçdaroğlu ile görüştüğü ortaya çıktı.

Adıyaman'da bir polisten meslektaşlarına saldırı! Korhan Berzeg için yapılan DNA testi sonuçlandı Limak Lara Hotel'de "milliyet farkı" iddiası İzmir Kemeraltı Çarşısı'nda yangın İYİ Parti'de GİK ve MDK üyeleri belirlendi! İYİ Parti'de seçim 3. tura kaldı!