Acil vakaya 'Snowtrack' ambulansı ile müdahale edildi

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinin Esenköy Mahallesi'nde yaşayan Hüseyin Bozoğlu'nun rahatsızlandığı haberini alan ekipler bölgeye snowtrack ambulansı gönderdi.

DHA'da yer verilen habere göre, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi, Esenköy Mahallesi'nde rahatsızlanmaya başlayan ve kalp hastası olduğu bilinen Hüseyin Bozoğlu (77) için derhal ambulans istendi. Olumsuz hava şartları ve kar kalınlığının 1 metreye kadar ulaşması sebebiyle, Bozoğlu'nu alıp müdahale edilmesi amacıyla mahalleye snowtrack ambulansı gönderildi.

Göksun ilçesine tam olarak 50 kilometre uzaklığı bulunan Esenköy Mahallesi'nde ikamet eden kalp hastası Hüseyin Bozoğlu akşam saatlerine doğru rahatsızlığı baş gösterdi. Bozoğlu'nun yakınları hızlı bir şekilde 112 Acil Servisini arayarak ambulans gönderilmesini istedi. İlk süreçte söz konusu mahalleye paletli ambulans sevk edilmek istendi fakat kar kalınlığının bölgesel olarak 1 metreyi bulması sebebiyle yetkililer hastayı alıp müdahale edilmesi amacıyla snowtrack ambulansı gönderdi. Snowtrack ambulansının önünde kar küreme bıçağı mevcut bu nedenle kritik vakalara iklim şartları farketmeksizin ulaşabiliyor. Hüseyin Bozoğlu'nun evine ulaşan snowtrack ambulansı, hastanın yakınları tarafından karşılandı. Olay yerine intikal eden sağlık ekipleri Hüseyin Bozoğlu'na hızlı bir şekilde müdahalede bulundu. İlk etap müdahalesi tamamlandıktan sonra Bozoğlu ambulans ile Göksun Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Doktorların yaptığı tedavinin ardından Bozoğlu'nun sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

Hüseyin Bozoğlu'nun yakınları, bu iklim şartlarında ambulansın geleceğini zannetmediğini fakat snowtrack ambulansını görünce şaşırdıklarını belirttiler.

Yorumlar