Abdulhafiz Karadağ Yalova Altınova Belediye Başkanı Aday Adayı

31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimler yaklaştıkça heyecan artıyor. Aday adaylığı başvuru sürecinin bitmesiyle birlikte seçim çalışmaları tüm hızıyla başladı. Altınova için aday adaylığı başvurusunda bulunan iş adamı ve siyasetçi Abdulhafız Karadağ birçok kişi tarafından destekleniyor.

Yurtdışında yatırımları da olan iş adamı, siyasetçi Abdul Hafız Karadağ Altınova ve Yalova için ciddi projelerinin olduğunu belirtti.

Abdulhafız Karadağ Altınova Belediye Başkan aday adaylık belgelerini ilçe başkanına teslim etti.

Karadağ’ın başvuru evraklarını inceledikten sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Altınova AK Parti İlçe Başkanı Hasan Zafer; “Ülkemize, Altınova ilçemize hayırlı olur inşallah. Bu bir süreçtir, bir yarıştır. Bir kişi bu yarıştan birinci çıkacaktır. Diğer aday arkadaşlarımız ile de birlik beraberlik içerisinde bir seçim geçiririz inşallah” dedi.

Altınova Belediye Başkan aday adayı Abdulhafız Karadağ Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer’e ilçe binasında yaptığı müracaat sonrası yaptığı açıklamada; “Tüm basın mensuplarına çok teşekkür ediyorum. Bugün burada aday adaylığı başvurumuzu yapmak üzere, sayın ilçe başkanımız Hasan Zafer’e evraklarımızı teslim ettik. Siz değerli basın mensuplarının huzurunda da inşallah aday adaylığımız kabul edildi.

Sayın başkanımızın da söylediği gibi her şey Altınova için. Bu bir hizmet yarışıdır. Sayın Genel başkanımızın görevi tebliğ ettiği kişi etrafında hep birlikte toplanırız. Sonuçta burada partimizin, Altınova’mızın ve Altınova’lıların çıkarları doğrultusunda; Altınova için neler yapabiliriz, Nasıl hizmetler yapabiliriz, bayrağı aldığımız noktadan daha ileri bir noktaya nasıl götürebiliriz Sevdası içerisinde olacağımızdan şüpheniz olmasın.

Altınova’da mevcut Belediye Başkanımız Dr. Metin Oral, Altınova için hakikaten çok değerli hizmetlerde bulunmuştur. Kendisi Altınova’da 3 dönemdir Belediye Başkanlığı yapmakta, insaniyet olarak hem de şahsiyet olarak beyefendi bir insandır. Aynı zamanda hizmetleri noktasında Altınova’ya katma değer katmıştır.

Ancak Altınova’nın gelişimi ve değişimi ile birlikte yeni sorunlar da oluşmuştur. Bu yeni sorunların çözümü noktasında biz, Altınova’da biraz daha farklı vizyon getireceğiz. Buranın öncelikle istihdam, ekonomik ve iktisadi kalkınmasına biraz daha farklı bir boyuttan bakarak, daha agrasif bir şekilde büyümesi noktasında çalışmalarımızın yanı sıra sosyal sorumluluk noktasında sosyal projeler oluşturup vatandaşlarımıza yine bu noktada çalışmalarımızı yapıp çevremize, Altınova’mıza katkı sağlayacağız. Başkan Oral’ın yarım bıraktığı projeleri devam edecek şekilde bir katkı sunmayı düşünüyoruz.

Her şey, Altınova’lılar, Altınova için diyoruz. İnşallah Rabbim nasip eder; partimizin de yetkili organları bu görevi tevdi ederlerse birlikte yapacağız inşallah. Ama bunun ötesinde sayın başkanımız dediği gibi başka arkadaşımızı layık görürlerse, onun etrafında yine aynı şekilde kenetlenip mücadelemizi, üzerimize düşen görevi yapacağımızı belirtmek isterim. Her şey Altınova için her şey Yalova için ” dedi.

ABDUL HAFIZ KARADAĞ KİMDİR?

1972 yılı doğumlu olup Orta Öğrenimini Karamürsel Lisesinde tamamladı. Anadolu üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olduktan sonra yurt dışında dış ticaret eğitimi aldı.

Eğitim vesilesiyle gittiği yurt dışında ticarete başladı. Türkiye’deki şirketi ile Ülkemiz ihracatının büyümesinde, dünya pazarında hak ettiği yere kavuşmasında ve birçok markayı uluslararası pazarda markalaştırarak Türkiye‘nin toplam ihracatında alanında ilk dörde girme başarısını gösterdi.

1994 yerel ve 1995 Genel seçimlerinde Refah Partisinde Altınova SKM başkanı unvanıyla partisini ilçede seçimlere taşıdı. Aynı yıllar Yalova’nın il olması ile Altınova’nın ilçe statüsüne geçişinde ilçemizde oda ve derneklerin kurulmasına ön ayak oldu.

Yurt dışında bulunduğu sürede kısa adi IGMG olan basta Milli Görüş Teşkilatları olmak üzere sivil toplum kuruluşlarında yöneticilikler yaptı.

Türk iş adamlarını bir araya getirerek birlikte sahasında etkin bir işadamları derneği olan MÜSİAD’ı kurup, kurucu başkanlığını üstlendi.

Bölgedeki sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek, ortak sorunlara çözümler üretebilmek adına çalışmalar yapmaya, gerektiğinde dernekler olarak bir araya gelip resmi makamlar nezdinde daha etkin olabilmek için bir çatı kuruluşu (RTV) kurup ve bu çatı örgütünün kurucu dönem başkanlığını derneği adına üstlendi.

2009-2012, 2016 ve devam etmekte olan Dünya Türk İş Konseyi DEİK - DTİK Avrupa Yönetim Kurulu üyeliğine seçilerek Tür diasporasının güçlenmesi, toplumumuzun bilinçlenmesi, girişimciliğin desteklenmesi ve istihdam konularında çalışmalarda bulundu.

Gerek Türkiye’deki ticaret odalarımızla gerek Alman ticaret odaları (İHK) ile yakın ilişkiler kurarak işadamlarımızın gelişimlerine katkı sundu.

Eski adi UETD olan (Avrupa Ak Parti) UID kuruluş çalışmalarında bulundu ve yönetimlerinde yer aldı.

5978 sayılı kanun kapsamınca TC Başbakanlık YTB Başkanlığı Danışma Kurulu üyeliğine seçilerek yeni hükumet sistemine kadar yurt dışı Türkler ile alakalı TC Başbakanlık danışmanlığı görevlerinde bulundu.

7 Haziran 2015 ve 24 Haziran 2018 Seçimlerinde ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili aday adayı oldu. 1 Kasım 2015 ve referandum seçimlerde 109 bin seçmenin bulunduğu Aşağı Saksonya Eyaletinde Ak Parti SKM başkanlığı yaptı. Yabancı diller bilmekte olan Karadağ evli ve 4 çocuk babasıdır.

Yorumlar