ABD'den TANAP'ı destekleyen açıklama geldi!

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Oudkirk, 'ABD olarak direkt bir yatırımımız ve ticari bir avantajımız olmamasına rağmen, kaynak çeşitliliği ve arz güvenliğine katkı sağladığı için bu projeyi destekliyoruz' dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sandra Oudkirk, Ankara'da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bugün ilk fazı devreye giren TANAP'ın bölgeye sağlayacağı katkıları değerlendirdi.

Projenin Güney Gaz Koridoru'nun büyük bir parçası olduğunun altını çizen Oudkirk, TANAP'ın bölge enerji piyasalarında rolünün önemli olduğunu söyledi.

Oudkirk, Azerbaycan gazını taşıyacak projenin kaynak çeşitliliği sağlayacağına dikkati çekerek,"Bu proje, Azeri gazını alacak ülkeler için çeşitlilik anlamına geliyor. Diğer taraftan da arz edilen ülke için enerji güvenliğine güçlü bir katkıdır. ABD olarak direkt bir yatırımımız ve ticari bir avantajımız olmamasına rağmen, kaynak çeşitliliği ve arz güvenliğine katkı sağladığı için bu projeyi destekliyoruz" diye konuştu.

"KAPASİTE 2 KATINA ÇIKARILABİLİR"

Diğer enerji projelerinin TANAP'a eklemlenmesine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Oudkirk, bu projenin altyapısının geliştirilmeye ve genişletilmeye açık olduğunu belirterek, hattın toplam kapasitesi olan 16 milyar metreküpün iki katına çıkabileceğini söyledi.

 

Oudkirk, enerji kaynaklarının ticari avantaj sağlamak açısından yeni ortaklıklar doğurabileceğine işaret ederek, "TANAP'ın açılacak ve devreye girecek olması gerçekten çok güzel bir haber. Dünyada zorluklar yaşanırken TANAP küresel olarak iyi bir gelişme. Azerbaycandoğalgazını piyasaya ulaştırması için de iyi. Müttefik ve ortaklarımızın enerji güvenliği bizim için önemlidir" değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar