ABD Dışişleri Bakanı'ndan flaş Brunson açıklaması!

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo: "Türk yetkililerle bu hafta Papaz Brunson'ın durumunu konuşmayı bekliyoruz."

ABD'den İzmir'de ev hapsinde tutulan rahip Andrew Craig Brunson'la ilgili yeni bir açıklama geldi.

"RAHİP BRUNSON SERBEST BIRAKILMALI"

Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, "Rahip Brunson ve Türkiye'de  tutuklu bulunan diğer Amerikan vatandaşlarının hepsi serbest bırakılmalı ve bu hemen yapılmalı" dedi.

Pompeo, bu hafta Türk yetkililerle görüşmek istediklerini de söyledi.

FAYDA SAĞLAMADI DEDİ

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Rusya'nın Suriye ve Ukrayna'da fayda sağlamadığını öne sürdü.

NBC televizyonunda 'Meet the Press' programına röportaj veren Pompeo, sunucu Chuck Todd'un "Rusya'nın Ukrayna'da ve Suriye'de fayda sağlamadığını doğru olur mu?" sorusuna olumlu yanıt verdi.

Pompeo, "Bu çok doğru bir tespit. Bu aynı zamanda da çok üzücü bir durum, zira ortak çıkarlarımızın olduğu alanlar var ve terörle mücadele konuları hakkında Rusya'yla yakın işbirliği yaptım" dedi.

'RUSYA'NIN EYLEMLERİNİ DEĞİŞTİRMEKTE BU GÜNE DEK BAŞARILI OLAMADIK'

"Çıkarlarımızın kesiştiği ancak elbette değerlerimizin kesişmediği birçok başka alan var. Rusya, bu açıdan bizden çok farklı bir ülke. Ukrayna ve Suriye'de fayda sağlamadılar" diye devam eden Pompeo, Rusya'nın dünya genelindeki zararlı faaliyetlerini önlemeye çalışan Başkan Donald Trump'ın, ilişki kurmaya ve bunu değiştirmeye çalıştığını ancak en azından bu güne dek başarılı olamadıklarını kaydetti.

Pompeo'ya ABD'nin Rus silahları alımı nedeniyle Çin'e uyguladığı yaptırımlar da soruldu.

Çin'e yaptırımların amacının Rusya'ya yanıt vermek olduğunun altını çizen Pompeo, "ABD'nin Düşmanlarına Yaptırımlarla Karşı Koyma Yasası'nın (CAATSA) hükümlerine uygun olarak yürürlüğe koyulan yaptırımlar, Rusya'nın zararlı eylemlerine karşı koyulması için kabul edildi" diye konuştu.

Yorumlar