2018 TYT soruları ve cevap anahtarı yayınlandı

YKS'nin ilk oturumu TYT bugün yapıldı. Peki 2018 TYT soruları ve cevap anahtarı yayınlandı mı? Sizin için araştırdık. Detayları ile birlikte ajanshaber.com'da...

Seçimler için tam bir hafta geç yapılan TYT bugün gerçekleşti. Sınava adayların heyecanlı olduğu gözlerinden okundu. Sene başında sistem değişikliğine giden YÖK sınavın artık YKS adıyla yapılacağını açıklamıştı. Tüm bu değişiklikten sonra ilk sınav bugün yapıldı. Saat 10.15'te başlayan tam 135 dakika sürdü. Peki 2018 TYT soruları ve cevap anahtarı yayınlandı mı? Sizin için araştırdık. Detaylarıyla birlikte haberimizde...

2018 TYT SORULARI VE CEVAP ANAHTARI YAYINLANDI

YKS'nin ilk oturumu olan TYT bugün gerçekleştirildi. Bir sene boyunca sınava hazırlanan adaylar bugün gelecek hayalleri için ter döktü. Tüm bunların yanı sıra yine geç kalan öğrenciler üzüntü yaşadı. Saat 10.15 itibarıyla binaya alınmayan öğrenciler derin üzüntü yaşadı. Peki 2018 TYT soruları ve cevap anahtarı yayınlandı mı? Tüm öğrenciler bunu merak ediyor.

Yarın ise AYT var. 1 Temmuz pazar günü gerçekleşecek olan bu oturumu ise öğrenciler heyecanla bekliyor. Tüm bunların yanı sıra hayata hazırlanan öğrenciler birkaçı ise bu sabahki sınava geç kaldı. Derin üzüntü yaşayayn bazı öğrencilerin ağladığı görüldü. Bazısı ise görevlilerden sınava girebilmek için rica ve destek istese de bu konuda başarılı olamadılar. 

YÖK'ün sınav sistemini sene başında değiştirmesinin ardından YGS ve LYS kalkmıştı. İsimleri ise YKS olmuştu. YKS ise 3 oturumda gerçekleşecek. İlk oturumu ise bugün gerçekleşti. Saat 10.15'te başlayan sınav tam 135 dakika sürdü. YKS 2018'in ikinci oturumu ise 1 Temmuz'da yani yarın yapılacak. Öğrenciler üniversite hayallarine ise kurmaya devam ediyor. YKS sorularının tamamı, 1 Temmuz akşamı ÖSYM'nin internet sitesinden yayımlanacak. Yayınevleri ile yazılı ve görsel medyanın sınav sorularını kullanabilmeleri ile ilgili telif ücretleri de belirlendi.

2018 TYT soruları ve cevap anahtarı yayınlandı mı sorusu ise öğrencilerin en merak ettiği soru. Edinilen bilgilere göre ise ÖSYM tarafından 1 Temmuz günü açıklanacak. YKS'nin çıkan sonuçlarına göre üniversiteye yerleşecek olan öğrenciler henüz sınav süresini tamamlamadı. Yarın yapılacak AYT dışında yapılmamış bir otutum daha bulunuyor. 

TYT SORULARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

2018-YKS Eğitim Bilgilerinin ve Diploma Notunun Onaylanması

2018-YKS’ye başvuran adaylar, 2 Temmuz 2018 tarihinden itibaren ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine (AİS) giriş yaparak MEB e-Okul sistemindeki eğitim bilgilerini ve diploma notunu görebilecekler ve bu bilgilerini, 2-9 Temmuz 2018 tarihleri arasında ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (AİS) onaylayabileceklerdir. Adayların sınav öncesi herhangi bir işlem yapmasına gerek yoktur. Tüm adaylarımıza başarılar diliyoruz.

Bugün yapılan TYT'nin sınav sorularının zorluğu ise Uzmanlar tarafından açıklandı. Türkçe sorularının paragrafların uzunluğu yüzünden çok zaman kaybedildiğini açıklayan uzmanlar matematik sorularının da Türkçe sorularından farklı olmadığı görüşünü ileri sürdü. Buna karşılık fen sorularının ise çözümünün Türkçe ve matematik sorularına göre daha kolay çözünülebilir olduğunu savundu.

Bir uzmanın yaptığı yoruma göre matematikte özellikle geometri sorularının zor olduğu belirtildi. Matematik sorularının daha çok yoruma dayalı ve resimli olduğu belirtildi. 

Yorumlar